Oscar pentru un actor roman foarte apreciat? În doar 23 de minute, un actor de la noi a reușit să cucerească festivalurile din lumea întreagă. Milioane de fani sunt în delir. A câștigat deja 36 de premii la festivaluri și are șanse mari să fie nominalizat și la Oscar.

Este vorba despre celebrul actor Adrian Văncică, care joacă în comedia „Las Fierbinți”. În în scurt-metrajul „Cadoul de Craciun” joacă rolul unui tată și spune povestea unei familii din Bucuresti, în decembrie ’89. Copilul familiei îi scrie o scrisoare lui Moș Gerilă.

Adrian Văncică a povestit despre rolul jucat de elmîn film: „Un tată ajunge acasă cu bradul de Crăciun, copilul lui îi spune că a apucat să-i scrie lui Moş Gerilă şi printre dorinţele pe care le-a scris acolo, a scris ceva ce n-ar fi trebuit să scrie. Ştii că era toată teama aia pe vremea lui Ceauşescu, mă nu vorbeşti la şcoala ce auzi acasă. Ăla a şi scris”, a spus îndrăgitul actor.

Citește și: Drama unui celebru actor. Regizorul Ricky Dene Gervais este devastat: „Cel mai dulce suflet pe care l-am cunoscut vreodată...”

Pelicula a reuşit să câştige 36 de premii la festivaluri din toată lumea. Trei dintre ele i-au revenit lui Adrian Vancica, pentru cel mai bun actor. Alte trei au propulsat filmul pe lista scurtmetrajelor din care vor fi alese 10, apoi doar 5 producţii, ce vor intra în cursa pentru Oscar.

Adrian Văncică este foarte fericit pentru că a câştigat în ţări care nu au trăit în comunism: „Să câştigi în ţări care nu au avut de-a face cu comunismul, care nu au avut de-a face cu astfel de lucruri… Uite, în America, am câştigat Festivalul de la Palm Springs. Au fost mii şi mii de scurt metraje. Şi de acolo ni s-a şi tras, că am primit un mesaj de la o agenţie de PR: „Bună ziua! Bună ziua! Noi suntem, l-am văzut, superb, vă dăm flori şi artificii, dar numai să veniţi să le luaţi, ca să vedem cum facem să punem la cale un plan pentru Oscar.”

Actorul a primit vestea în timp ce filma pentru serialul Las Fierbinţi, de la aceeaşi echipă din Statele Unite care s-a ocupat de promovarea câştigătorilor de Oscar de anul trecut. Acum, staff-ul şi regizorul, Bogdan Mureşan, vor merge la Los Angeles, potrivit stirileprotv.ro.