Oscar 2020: Cel mai bun film. Titlul de cel mai bun film  a fost conferit producției cinematografice „Parasite“.

”Părăsite” a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film, dar şi pentru cea mai bună regie, în timp ce Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Renee Zellweger şi Laura Dern au fost desemnaţi cei mai buni actori la gala premiilor Oscar 2020.

„Parasite“ este marele câştigător al galei Oscar 2020, obţinând cele mai importante patru trofee – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Bong Joon-ho), Cel mai bun film internaţional şi Cel mai bun scenariu original.

De asemenea, „Parasite“ a făcut istorie, fiind primul film într-o limbă străină, alta decât engleza, care câştigă cel mai râvnit titlu. Mai mult, singura persoană care a mai reuşit să obţină patru Oscaruri la o singură ediţie a fost Walt Disney, în 1953.

Citește și: Așteptarea a luat sfârșit! Brad Pitt nu va uita niciodată momentul în care a scris istorie

„Parasite“, recompensat anul trecut şi cu un Palme d’Or, este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violenţa generată de inegalităţile sociale.

Lista completă a câştigătorilor Oscar 2020 :

Drama de război „1917“ a lui Sam Mendes a primit trei Oscaruri, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time… in Hollywood“, a primit două, la fel şi „Joker“ al lui Todd Phillips şi „Ford vs Ferrari“ al lui James Mangold.

În ciuda celor 10 nominalizări la Oscar 2020, „The Irishman“, al lui Martin Scorsese, nu a primit niciun trofeu.

În ceea ce priveşte actorii, s-au impus Renée Zellweger („Judy“), Joaquin Phoenix („Joker“), Brad Pitt („Once Upon a Time in Hollywood“) şi Laura Dern („Marriage Story“).