Oscar 2020. Cel mai bun film este… Premiera mondiala la Gala Academiei Americane de Film

Oscar 2020. Lung metrajul sud-coreean “Parazitul” a fost desemnat cel mai bun film al anului în cadrul Galei Premiilor Oscar, care s-a încheiat cu puţin timp în urmă la Los Angeles.

Renee Zelwegger, Joaquin Pheonix, Laura Dern şi Bradd Pitt au fost premiaţi pentru interpretările lor, în timp ce o producţie a companiei înfiinţate de Barrack şi Michelle Obama a fost răsplătită cu Oscarul pentru cel mai bun documentar.

Oscar 2020.  “Parazitul” – o satiră despre falia dintre bogaţii şi săracii Coreei de Sud – devine prima peliculă într-o limbă străină care câştigă premiul pentru cel mai bun film în istoria de 90 de ani a Oscarurilor.

Citește și: Câștigă floarea-recuzită din filmul LITTLE JOE premiat la Cannes

Această comedie neagră, realizată de coreeanul Bong Joon Ho, a mai fost răsplătită cu premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film străin şi cel mai bun scenariu original. Premiile pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor în rol principal au răsplătit performanţe care au implicat transformări semnificative pentru interpreţi. Renee Zellweger a jucat în Judy, rolul legendei Hollywoodului, Judy Garland, şi a luat timp de un an lecţii de voce şi coregrafie pentru a o copia cât mai fidel pe aceasta într-o perioadă complicată a vieţii, când se confrunta cu depresia, insomnia, abuzul de substanţe şi instabilitate financiară.

Joaquin Pheonix a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor după trei nominalizări anterioare. Pentru rolul lui Arthur Fleck – clownul cu probleme mentale din Joker – Pheonix a slăbit 22 de kilograme.

Actorii din rolurile secundare sunt veterani ai Hollywoodului care au fost răsplătiţi cu Oscaruri pentru prima oară în carieră: Laura Dern, pentru Marriage Story/Poveste despre căsnicie şi Brad Pitt, pentru filmul lui Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood/A fost odată în Hollywood.

“American Factory”, realizat de casa de producţie înfiinţată în 2018 de fostul preşedinte Barrack Obama şi soţia sa, Michelle, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, în timp ce ultimul film din seria Toy Story/Povestea Jucăriilor, a luat Oscarul pentru animaţie.