Cetățenii s-au adresat Primăriei cu sesizări. Nu mai suportă să vadă așa ceva pe stradă. Iar Consiliul Local a luat decizia.

Este o decizie care va deveni un fel de lege, dacă îi putem spune așa, la nivel local, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Asta se va întâmpla în municipiul Alexandria.

Ca atare, firmele de pompe funebre nu vor mai avea voie să expună pe stradă, pe trotuare, mai precis, sicrie și cruci ori coroane mortuare.

Asemenea obiecte vor trebui să stea numai în incinta magazinelor de profil.

Mai mult decât atât, aceste magazine vor fi obligate să își monteze geamuri fumurii, în așa fel încât de afară să nu se mai vadă obiectele mortuare din interior.

Citește și:

Primarul municipiului, Victor Drăguşin, a declarat pentru presa locală că decizia a fost luată în urma sesizărilor făcute de mai mulți cetățeni, în special de tineri.

„Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni în legătură cu sicriele, coroanele funerare şi crucile expuse pe trotuare, în faţa magazinelor de pompe funebre.

Pe lângă aspectul inestetic, creează şi un disconfort psihic. Şi pot să spun că majoritatea sesizărilor au venit din partea unor persoane tinere, până în 30 de ani.

Astfel, am iniţiat proiectul de hotărâre adoptat astăzi de consilieri”, a spus edilul, potrivit www.evz.ro.

Citește și:

În cazul în care firmele de profil nu se vor supune acestei decizii, vor suporta consecințe grave. Concret, le va fi suspendată activitatea până când își vor remedia problemele.