Prea puțin vizitat de turiști, în mod total nedrept, având în vedere posibilitățile pe care le oferă, și de relaxare, și din punct de vedere cultural, dar și ca punct pentru drumeții către Munții Apuseni.

Acesta este municipiul Cluj, care se află pe lista celor 20 de orașe din Europa prea puțin vizitate de oaspeți din toate zările.

Lista a fost realizată de postul american de televiziune CNN, arată portalul www.monitoruldecluj.ro.

Sursa citată arată că municipiul Cluj este considerat o atracție irezistibilă, în viziunea jurnaliștilor americani, datorită Bisericii Sfântul Mihail, dar și a Fabricii de Pensule, un concept multicultural dezvoltat în anii din urmă și care aduce în același loc expresii artistice din cele mai variate domenii.

Citește și: Prima clinica de terapie asistata de animale din România se deschide in weekend, la Cluj

Nu în ultimul rând, Clujul e văzut și ca o bază de plecare pentru turiști către excursii în Munții Apuseni, cei care au peste 4.000 de peșteri, dar sunt străbătuți și de canioane. Ca să nu mai vorbim de frumusețea inegalabilă a satelor moțești.

CNN mai arată că în Cluj poți admira o sumedenie de piețe, admirabil înfrumusețate de municipalitate, dar și să savurezi mâncăruri tradiționale în restaurante.

Autoritățile locale arată că în cursul anului trecut Clujul a fost vizitat de 170.000 de turiști, creșterea fiind de 35% față de 2016.

Cu toate astea, acest municipiu e trecut pe lista celor 20 de orașe europene prea puțin cunoscute. E clar că mai avem de lucru pentru a ne promova frumusețile și potențialul turistic.