Obiceiurile alimentare. In baza unui studiu care demonstreaza ca tot mai multi romani aleg mancarea sanatoasa, nutritionistul Lygia Alexandrescu a vorbit despre educatia nutritionala, dar si despre ce ar trebui sa contina pachetelul unui copil.

E mai simplu să îţi comanzi, decât să îţi aduci de acasă ceva gătit

“Este clar că educaţia nutriţională şi informaţia de bună calitate încep să câştige teren şi la noi şi, atunci, preocuparea de a înlocui mâncarea procesată cu mâncarea gătită devine din ce în ce mai prezentă. Sigur că nu este uşor, că e mai simplu să îţi comanzi, decât să îţi aduci de acasă ceva gătit. Însă, aducând ceva gătit, ai control pe ingrediente şi ştii ce mănânci.

Cantitatea de zahăr a scăzut puţin

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Faptul că a început să se consume mai mult peşte este o veste foarte bună. Studiul spune că şi consumul de oleaginoase a crescut, vorbim despre grăsimi sănătoase, şi cantitatea de zahăr a scăzut puţin”, a spus Lygia Alexandrescu pentru Antena 3.

Ce trebuie sa contina pachetelul unui copil

“Depinde de programul copilului, de vârsta lui. Dacă vorbim despre un copil care ajunge la 12.00, la şcoală, pacheţelul este simplu. Încercăm să îl obişnuim şi să îl educăm de mic cu micul dejun şi atunci un mic dejun săţios ne permite să îi dăm la şcoală o gustare – două, un fruct şi apă şi mănâncă la prânz acasă.

Dacă vorbim despre un copil care pleacă la prânz, undeva la 11.00, şi nu apucă să mănânce prânzul acasă, atunci micul dejun şi o gustare dimineaţa, iar prânzul împachetat. Nu este simplu şi vorbim şi despre igiena şi condiţiile în care mănâncă acel copil, dacă reuşeşte să se spele pe mâini înainte şi după”, a mai spus nutriționistul