}

O nouă DISTINCȚIE primită de fosta mare campioană NADIA COMĂNECI, care a fost profund EMOȚIONATĂ: ”Sportul mi-a schimbat viața…”

O nouă DISTINCȚIE primită de fosta mare campioană NADIA COMĂNECI, care a fost profund EMOȚIONATĂ: ”Sportul mi-a schimbat viața…”
O nouă DISTINCȚIE primită de fosta mare campioană NADIA COMĂNECI, care a fost profund EMOȚIONATĂ: ”Sportul mi-a schimbat viața...”
Autor:

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci a primit o distincţie pentru ”performanţă deosebită” (Outstanding Performance), joi, în cadrul Galei Premiilor Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC) de la Praga.

”Mulţumesc foarte mult pentru această onoare extraordinară. Am discutat cu preşedintele CIO, Thomas Bach, care a câştigat medalia de aur în 1976 la Montreal: ‘Vă vine să credeţi că a fost acum 41 de ani?’ Iar răspunsul său a fost ‘Nu spune câţi ani au trecut!’ Aveam şase ani şi jumătate când am intrat într-o sală de gimnastică şi a fost datorită mamei mele, pentru că aveam atât de multă energie, ca orice alt copil, iar ea s-a gândit că mai bine să fac sport decât să distrug mobila şi să mă lovesc. A fost bucuroasă că sala era aproape de casă, într-o perioadă în care femeile nu avea multe oportunităţi să facă sport. Într-un orăşel din România, Oneşti, am făcut acest sport (gimnastica) şi am crezut că este cel mai frumos loc de pe pământ. Gimnastica mi-a oferit oportunitatea de a călători în toată lumea, la concursuri, să întâlnesc mulţi oameni, printre care şi pe cel care se află acum alături de mine, un campion olimpic, Bart Conner”, a declarat Nadia după primirea trofeului.

”Nelson Mandela a spus în anul 2000: ‘Sportul are puterea de a schimba lumea’. A schimbat-o pe a mea. Sunt onorată să primesc acest prestigios premiu”, a mai spus multipla campioană olimpică şi mondială Nadia Comăneci, intrată în istoria gimnasticii ca prima sportivă care a primit nota 10 la Jocurile Olimpice.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X