Cu doar putin timp in urma, Air France, KLM, Delta si Virgin Atlantic au anuntat semnarea unui nou parteneriat, oferind astfel o selectie mai larga de rute si progame extinse de fidelizare pasagerilor care calatoresc intre Europa, Marea Britanie si America de Nord.

Beneficii extinse pentru pasageri

Noua alianta ofera clientilor orare de zbor mai convenabile, flexibilitatea de a rezerva zboruri si a face check-in pe oricare dintre cei patru transportatori prin intermediul aplicatiilor mobile, site-urilor web sau agentiilor de turism, dar si promisiunea comuna a unor experiente premium de calatorie, oportunitati multiple de divertisment la bord, servicii si produse premiate la nivel international, program comun de fidelizare indiferent de compania aeriana cu care aleg sa efectueze zborurile trans-Altantice.

Citește și: Franţa va trimite avioane militare pentru a-şi evacua cetăţenii francezi din oraşul Wuhan, epicentrul noului coronavirus

Alte avantaje rezultate in urma acestui parteneriat pot fi considerate si cele 238 de conexiuni cu orase din America de Nord, 98 in Europa continentala si 16 in Marea Britanie sau gama de 110 rute trans-Atlantice care opereaza non-stop. Membrii eligibili care au atins statutul Elite in cadrul programului de fidelitate beneficiaza si de imbarcare prioritara la oricare dintre cele patru companii aeriene si se pot relaxa in peste 100 de lounge-uri din aeroporturile in care calatoresc.

Vesti bune si pentru transportatorii de marfa

Nu au fost neglijati nici transportatorii de marfa, reteaua imbunatatita fiind, de asemenea, disponibila si pentru cargo. Principalele hub-uri sunt raspandite in toate orasele reprezentative pentru noua alianta, asigurandu-se conexiuni convenabile non-stop catre fiecare colt al Americii de Nord, Europei si Marii Britanii prin Amsterdam, Atlanta, Boston, Detroit, Londra Heathrow, Los Angeles, Minneapolis, New York-JFK, Paris, Seattle si Salt Lake City.

Un pas inainte pentru toate partile implicate in acest parteneriat

“Clientii sunt principalii beneficiari ai aliantei noastre cu Delta, Air France si KLM, intrucat acestia pot beneficia acum de conexiuni variate si mult mai convenabile, o selectie larga de zboruri, orare de zbor sincronizate astfel incat sa se reduca perioadele de escala si a se petrece strict perioada optima in aeroportul de legatura, precum si servicii imbunatatite si beneficii extinse de fidelizare” a declarat Shai Weiss, CEO Virgin Atlantic.

Pe de alta parte, CEO-ul Delta, Ed Bastian, a tinut sa mentioneze “Parteneriatul nostru extins este un pas important inainte pentru toate companiile aeriene implicate, oferindu-se o fiabilitate mai mare, beneficii de calatorie de top si serviciile de varf pe care clientii nostri le merita. Lansarea de astazi aduce colaborarea noastra istorica, de lunga durata, la un nou nivel, si ne ajuta sa ne diferentiem mai usor de restul industriei.”

Citește și:

“La zece ani de la prima noastra asociere cu Delta, acest nou acord este o etapa majora care ne va consolida si mai mult prezenta pe zborurile trans-Atlantice, permitand pasagerilor nostri sa aleaga intre patru mari companii aeriene care conlucreaza in beneficiul lor”, a declarat si CEO-ul Air France-KLM Group, Benjamin Smith. “Pentru Air France-KLM, aceasta Alianta inseamna, de asemenea, un acces mai mare la piata din Marea Britanie si in special la Londra Heathrow, lider pe piata globala de turism.”

Alte date importante si informatii esentiale privind joint-venture-ul Air France-KLM-Delta-Virgin Atlantic

– JV reprezinta aproximativ 23 % din capacitatea trans-atlantica totala a pasagerilor si marfurilor

– Veniturile anuale combinate ale JV sunt estimate la 13 miliarde dolari

– Peste 180.000 de angajati lucreaza in cadrul celor patru companii Air France, KLM, Delta si Virgin Atlantic

– Air France, KLM si Delta se afla intr-un joint-venture inca din 2009, in timp ce Virgin Atlantic si Delta au incheiat un parteneriat in 2013. Instituirea unui singur joint-venture transatlantic a fost urmatorul pas strategic in colaborarea dintre toate cele patru companii aeriene

– In 2019 au fost lansate si primele zboruri in regim code-sharing intre Air France, KLM si Virgin Atlantic. Acordul a oferit clientilor Virgin Atlantic pana la 58 noi rute trans-Atlantice cu plecari de pe 18 aeroporturi din Marea Britanie prin Paris si Amsterdam, in timp ce clientii Air France si KLM au avut acces la 24 noi rute spre America de Nord operate de Virgin Atlantic si Delta cu plecare din Marea Britanie, inclusiv via Londra Heathrow si Manchester.

Despre Air France

Air France este o companie aeriana globala franceza, recunoscuta pentru standardele ridicate de calitate si o atitudine atenta fata de pasageri. Aceasta transforma zborul intr-un moment de placere si relaxare in toate segmentele sale zilnice din Franta, Europa si din intreaga lume.

Air France-KLM este grupul lider de piata pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Ofera clientilor sai acces la o retea care acopera 314 destinatii in 116 tari datorita companiilor Air France, KLM Royal Dutch Airlines si Transavia. Cu o flota de 548 de aeronave si 101,4 milioane de pasageri transportati in 2018, Air France-KLM opereaza pana la 2.300 de zboruri zilnice, in principal prin hub-urile din Paris- Charles de Gaulle si Amsterdam-Schiphol.

Programul Flying Blue este unul dintre programele de fidelitate lidere in Europa, cu peste 15 milioane de membri. Impreuna cu partenerii sai, Delta Air Lines si Alitalia, Air France-KLM opereaza cel mai mare joint-venture trans-Atlantic, cu peste 275 zboruri zilnice. Air France si KLM sunt companii membre ale aliantei globale SkyTeam, care numara 19 companii aeriene membre si care ofera pasagerilor din intreaga lume acces la o retea globala de peste 14.500 de zboruri catre peste 1.150 de destinatii din 175 de tari.
Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe site-ul http://www.airfrance.ro/

Despre KLM

Timp de 100 de ani, KLM a fost un pionier in industria aeriana si este cea mai veche companie aeriana care continua sa opereze sub numele sau original. KLM isi propune sa fie compania aeriana cea mai orientata catre clienti, inovatoare si eficienta din Europa, oferind servicii de incredere si produse de cea mai buna calitate.

KLM a inregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri in 2018, oferind pasagerilor sai zboruri directe catre 162 de destinatii cu o flota moderna de peste 214 aeronave. Compania aeriana are peste 33.000 de angajati in intreaga lume. Grupul KLM a transportat in total peste 41 de milioane de pasageri in 2017. In afara de KLM, Grupul KLM include si KLM Cityhopper, Transavia si Martinair. Reteaua KLM conecteaza Tarile de Jos cu toate regiunile economice cheie ale lumii si este un motor puternic care conduce economia Olandei.

Grupul Air France – KLM

De la fuziunea din 2004, KLM este parte din grupul Air France – KLM. Aceasta fuziune a dat nastere unuia dintre cele mai importante grupuri de companii aeriene din Europa, doua marci puternice functionand din doua hub-uri importante: Aeroportul Amsterdam Schiphol si Paris Charles de Gaulle.

Grupul se concentreaza pe trei activitati cheie: transportul de pasageri si marfa si intretinerea aeronavelor. Impreuna, cele doua companii aeriene transporta aproape 100 de milioane de pasageri pe an. KLM este, de asemenea, membru al Aliantei SkyTeam Alliance, care are 20 de companii aeriene membre si o retea comuna de 1.063 de destinatii in 173 de tari.

Pentru mai multe informatii despre KLM, va rugam sa vizitati KLM.com, KLM Newsroom, Facebook, Twitter si KLM Blog.

Despre Delta

Delta Air Lines (NYSE: DAL) este lider in industria aeriena din SUA in ceea ce priveste produsele, serviciile, inovatia, fiabilitatea si experienta conferita clientilor. Cu sediul in Atlanta, Delta asigura mai mult de 5.000 plecari zilnice in nenumarate destinatii din jurul lumii si pana la 15.000 zboruri prin intermediul partenerilor. Delta este si membru fondator al Aliantei SkyTeam si transporta peste 200 milioane de oameni in fiecare an in peste 300 de destinatii din peste 50 de tari.

Despre Virgin Atlantic

Virgin Atlantic a fost fondata de antreprenorul Sir Richard Branson acum 35 de ani, inovatie si serviciile de calitate fiind principalele valori ale companiei. In prezent, Virgin Atlantic transporta 5,4 milioane de pasageri anual si a fost numita recent de APEX,

“Singura companie aeriana globala de 5 stele din Marea Britanie”. Cu sediul in Londra, Virgin Atlantic are peste 10.000 de angajati in intreaga lume si opereaza o flota de 45 de aeronave care deservesc 25 de destinatii de pe 4 continente. Alaturi de Delta Air Lines, Virgin Atlantic opereaza pana la 38 de zboruri pe zi intre Marea Britanie si SUA, cu conexiuni in peste 200 de orase americane si internationale.