O nouă alertă: Școala din Capitala, evacuată

O nouă alertă! După ce 18 copii au ajuns la spital în urma igienizării făcute în unitatea de învăţământ pentru a scăpa de gripă, școala 133 din Capitală este închisă pentru trei zile.

Procedura a avut loc luni seară şi prevedea ca, timp de 6 ore, să nu intre nimeni în clădire. Direcţia de Sănătate Publică face un control, iar raportul va fi prezentat ministrului sănătăţii.

Elevii care au învățat dimineață nu au semnalat nicio problemă, dar cei care au sosit la prânz au început să acuze dificultăți respiratorii, dureri de cap și usturimi de ochi.

Citește și: Judetul in care doar 40% din scoli asigura sapun si hartie igienica pentru elevi

Şcoala a fost evacuată. Medicii nu au aflat care este cauza, iar măsurătorile făcute de echipajul special de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară și de substanțe explozive au arătat că nu au fost depășite pragurile de alarmare în ceea ce privește componentele aerului.

Consilierul primarului sectorului 4, Cristian Zărescu, a explicat că procedura de igienizare era una obișnuită în perioada cu virusuri gripale şi a fost efectuată potrivit normelor în vigoare.

O nouă alertă: Niciodată nu au mai fost probleme

„Nu este prima astfel de acțiune care are loc într-o unitate de învăţământ. Niciodată nu au mai fost probleme. De ce au existat acum aceste probleme, de ce dimineaţă nu au fost probleme, de ce la prânz au fost probleme nu vă pot spune. Cert este că colegii de la pompieri au realizat teste în toate clasele și nu a fost găsită nicio problemă din punct de vedere al depășiri unor norme normale.”

Menționăm că Direcția de Sănătate Publică face un control, iar raportul va fi prezentat ministrului sănătății, informează RRA.