O mare televiziune se închide. Decizia a fost luată deja. Așadar, TVR HD pune lacătul și își va lua la revedere de la telespectatorii săi după un an de emisie.

O mare televiziune se închide. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul ședinței care a avut loc săptămâna trecută când au fost aprobate „demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului TVR HD”.

Membrii Consiliului de Administrație al postului public au decis ca postul TVR HD să se închidă. Explicația e simplă! TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HD în perioada următoare, potrivit paginademedia.ro.

Citește și:

TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Publică unde puteau fi difuzate programe filmate în HD.

Potrivit sursei citate, șefii din TVR urmează să trimită către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de retragere a licenței audiovizuale, iar forul trebuie să voteze cererea în ședință publică. Vă reamintim că CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 și TVR 2 și în variantă HD.

Reamintim că TVR a fost implicată într-un scandal de proporții.  Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind au solicitat inspecţia Generale a Muncii să intervină pentru stoparea organizării concursurilor de angajare „prin eludarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din SRTV”