O lingură de dulceață de ardei iuți adăugata peste o friptură va surprinde orice gurmand!

O lingură de dulceață de ardei iute adăugată peste o bucata bună de brânză sau carne îi va aduce un plus de savoare și vei face, fără să vrei, un preparat rafinat.

Rețeta lui Adi Hădean de dulceață cu ardei iuți și gogoșar este senzațională. Cine ar fi crezut? Este dulce, acrișoară și ușor iute. Se potrivește perfect cu orice friptură, dar merge perfect și cu o bucate de brânză bună. Această dulceață se numără printre cele mai interesante pe care le-am preparat până acum.

Ingredientele de mai jos sunt pentru trei borcone mici:

Citește și: Alimente pe care trebuie sa le introduci in DIETA. Mihaela Bilic: Pot fi consumate zilnic

500 g ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe)

3 gogoșari curățati

500 g zahăr

500 ml oțet

Mod de preparare:

Mai întâi curățați ardeii iuți de semințe și vinișoareși le tocați cât de mărunt doriți. Folosiți mănuși neapărat! Apoi dați gogoșarii prin mașina de tocat.

Oțetul și zahărul se pun într-un vas și dați în clocot. După câteva minute adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească – în momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă.

Luați de pe foc și turnați cât este fierbinte în borcane sterilizate.

Poftă bună!