O bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-o secție dintr-un spital de copii

Secția de ortopedie a Spitalului Județean Vaslui a fost închisă după ce s-a constatat că trei pacienți au fost infectați cu clostridium difficile, o bacterie extrem de periculoasă.

„Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență după ce conducerea unității medicale a raportat apariția a trei cazuri de infecții nosocomiale. Pacienții care se aflau în Secția de Ortopedie au fost externați, iar doi au fost transferați la secția de boli infecțioase. Pentru pacienții care se vor interna în următoarea perioadă la ortopedie”, spune managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder.

Citește și:

Măsura închiderii temporare a secţiei a fost luată pentru a reduce riscul altor îmbolnăviri mai ales că există un precedent destul de grav petrecut relativ recent la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, mai exact în iulie o pacientă de 77 de ani a murit după ce a contractat această bacterie deosebit de periculoasă în timpul unei intervenții chirurgicale ortopedice.

De aceea medicii ştiau de riscul acestor îmbolnăviri astfel că pacienții povestesc faptul că erau sfătuiţi să își cumpere singuri de la farmacie un kit special care să îi protejeze împotriva contractării infecțiilor intraspitalicești. Conducerea spitalului susține că s-au început deja toate procedurile pentru ca secția să poată fi redeschisă cât de curând în condiții de siguranță pentru pacienți, potrivit Rador.