Nutritionistul spulbera toate miturile! Nici prin cap nu iti trece ca anumite alimente ieftine pot face minuni pentru organismul tau.

Românii consumă, în medie, aproape 100 de kilograme de cartofi pe an, potrivit statisticilor efectuate la finalul anului trecut. Cantitatea ne plasează pe primele locuri în Europa.

Pe lângă pâine, un aliment de bază

„Consumul de cartofi în România este constant şi foarte ridicat. Românii sunt mari consumatori ai acestui produs care este, pe lângă pâine, un aliment de bază”, explică Aurel Tănase, directorul organizaţiei „Prodcom, legume fructe”.

Cele mai ieftine alimente: cartoful

Citește și: Ultima provocare în materie de slăbit! Gata cu dietele plictisitoare. Uite la ce alimente să renunți de astăzi

Prețul scăzut al cartofului a determinat tot mai mulți oameni sărăciți de criza economică să-și creeze meniul zilnic cu mâncăruri pe bază de cartof. Anul trecut, mai spune Tănase, prețul unui kilogram de cartofi la producător era de 30-40 de bani, prețul actual din supermarket fiind între 1,5 și 2 lei. „Mare parte a cartofilor de pe piață sunt din import, prețul scăzut fiind și o consecință a embargoului în Rusia ca urmare a conflictului cu Ucraina”, mai spune Tănase.

Poți să mănânci câți cartofi vrei

Consumat în cantități oricât de mari nu provoacă nicio problemă de sănătate, susțin medicii nutriționiști. „Nici vorbă să te îmbolnăvească. Poți să mănânci câți cartofi vrei”, spune profesorul diabetolog Nicolae Hâncu.

Citeste continuarea AICI.