În primul rând, este cremoasă. În al doilea rând, să lăsăm de-o parte prejudecata conform căreia se consumă doar într-un anotimp anume.

Și, mai presus de orice, nu deranjează silueta, chiar dacă e caracterizată, și ea, prin existența dulcelui. Vorbim așadar despre înghețată.

Nutriționistul Mihaela Bilic arată beneficiile acestui aliment, despre care spune, mai presus de orice, că nu trebuie privit doar ca pe un șablon specific verii. Dimpotrivă. Motivele sunt dintre cele mai diverse, consemnează portalul www.dcnews.ro.

Mihaela Bilic a scris pe propriul cont de Instagram despre înghețată. Cea care ”stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere”.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.
Din punctul de vedere al nutriției, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%).

Apoi înghețata e aerată, “umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500 grame)

Nu în ultimul rând, înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere.

Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, spune expertul.