}

Nutritionistii trag semnalul de alarma: Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun! Iata cele mai importante recomandari ale specialistilor

Nutritionistii trag semnalul de alarma: Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun! Iata cele mai importante recomandari ale specialistilor
Nutritionistii trag semnalul de alarma: Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun! Iata cele mai importante recomandari ale specialistilor

Nutritionistii trag semnalul de alarma: Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun! Iata cele mai importante recomandari ale specialistilor!

Sarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi si, pentru majoritatea, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii avertizeaza inca de acum care sunt riscurile!

Nu mai este foarte mult pana la Paste si  ne vom bucura cu totii de aceasta sarbatoare, mai ales ca ne vom strange la masa alaturi de familie. Asa cum este traditia la noi, gospodinele se vor intrece in pregatirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe baza de miel, precum friptura, drob, ciorba sau stufat. Ei bine, carnea de miel poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate, daca nu este consumata cu masura!

„Carnea de miel este extrem de grea. Se digeră mai greu şi este mai grasă decât cea de oaie, având foarte mult colagen. Aşadar, românii care se știu cu probleme de sănătate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare și, mai ales, de colecist, să stea departe de miel. De altfel, această carne este periculoasă pentru toată lumea, mai ales că, de Paşte, gospodinele fac şi ciorbă – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasă. Mai mult, se pregăteşte şi friptură, şi drob, și stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multă verdeaţă şi fără să fie călit. Nu vreau să se supere pe mine românii care țin la aceste tradiții, dar eu recomand evitarea, pe cât de mult se poate, a mielului”, ne-a explicat doctorul nutriționist Corina Zugravu.

Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomandă, pe lângă porţiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fără garnituri, ci doar cu multe verdețuri și legume, pentru a ajuta la digestie.

„Problema şi mai mare pe care o au românii este că Paştele durează trei zile şi, în toată această perioadă, oamenii mănâncă astfel de preparate, la care adaugă şi mult alcool, ceea ce reprezintă un mare pericol. Un pahar de vin roșu nu omoară pe nimeni, dar excesul poate duce la afecțiuni grave, precum pancreatitele, complicații extrem de severe! În general, românii se confruntă cu probleme digestive de Paşte, precum diareea, colecistita sau colica biliară”, mai spune specialista în nutriţie.

Am observat, de vreo doi-trei ani, că mulţi români îşi fac provizii de medicamente pentru bilă, după ce au văzut reclama aceea cu o femeie plinuţă care mănâncă foarte mult, dar nu se opreşte, pentru că ia şi acel medicament. Sunt bune acele medicamnete, dar nu fac deloc faţă în cazul în care mâncăm în exces”, mai spune dr. Zugravu.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X