evzmonden.ro Web analytics

Nutritionistii spun lucrurilor pe nume! Iata adevarul nestiut despre PIFTIE. Nimeni nu se astepta la ASTA

Nutritionistii spun lucrurilor pe nume! Iata adevarul nestiut despre PIFTIE. Nimeni nu se astepta la ASTA
Nutritionistii spun lucrurilor pe nume! Iata adevarul nestiut despre PIFTIE. Nimeni nu se astepta la ASTA

Nutritionistii sustin ca piftia reprezinta unul dintre cele mai sanatoase preparate din carne de porc! Pe langa faptul ca are un continut mic de calorii, racitura este bogata in proteine.

”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor. Pentru că dieta cu carne “curată” conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge în situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit, pe blogul sau.

“Continutul de grasime sau carbohidrati este redus, piftia fiind foarte bogata in proteine.  In trecut se considera ca aceste proteine sunt de proasta calitate, din cauza profilului dezechilibrat de aminoacizi (cantitati prea mari de prolina, hidroxiprolina si glicina). Totusi, tocmai aceasta abundenta a unor aminoacizi face ca valorea terapeutica a gelatinei sa fie mare. In industria cosmetica existenta acestor aminoacizi este speculata la maxim, fiind inclusi in diverse produse cu pretinse efecte regeneratoare, de crestere a fermitatii, reducere a vergeturilor si celulitei. O idee mult mai buna mi se pare totusi sa lucram din interior.”

”Piftia mai conține lizină (ajută creșterea musculară și luptă împotriva infecțiilor virale) și arginina (ajută la pomparea mușchilor). Asociem  vitamina C, în acest caz din pătrunjel. Cît mai mult pătrunjel. Vitamina C este implicată în sinteza de colagen și refacerea țesuturilor conjunctive și chiar în sănătatea părului și unghiilor”, completează Cristian Margarit.

Si Mihaela Bilic ne indeamna sa mancam piftie! Nutritionista sustine ca nu este un pericol pentru sanatate, asta daca ii indepartam grasimea inainte de a o consuma.

”E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat.

Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, “adidasi” sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect.

Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti”, a scris pe pagina sa de Facebook celebra nutritionista.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X