Numarul cazurilor de gripa crește alarmant. Uite ce măsuri au luat autorităţile

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant. De la începutul sezonului au fost confirmate 165 de cazuri și două decese. La Buzău au fost confirmate în ultimele zile 12 îmbolnăviri: este vorba de 11 copii, cu vârste cuprinse între un an și 12 ani și un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Şi în județul Cluj peste 100 de persoane sunt suspectate de îmbolnăvire. De asemenea, în Olt a fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon rece. Este vorba de o femeie în vârstă de 53 de ani, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate. La nivel național, la peste un sfert dintre pacienții cu simptome de boală, analizele de laborator au confirmat diagnosticul.

Numărul cazurilor de gripa crește alarmant. Populația să știe că măsurile de igienă personală în această perioadă sunt foarte importante

Citește și: Dani Otil, despre lupta cu boala: Mi-am luat ramas-bun de la rude! Mă sfârșeam încet

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a spus ce măsuri trebuiesc luate: „Specialiştii de sănătate publică se așteaptă la o creștere a numărului de persoane care să facă infecții acute respiratorii sau chiar gripă. Este sezonul și este perioada în care se înregistrează astfel de evoluții. Au început și școlile și deja copiii sunt în colectivitate și se înregistrează mai multe cazuri.

Este foarte important, populația să știe că măsurile de igienă personală în această perioadă sunt foarte importante, de asemenea o alimentație bazată pe fructe și legume și o alimentație sănătoasă ajută la creșterea imunității, de asemenea și vaccinarea. Pot să ceară medicului de familie sau, după caz, să acceseze farmaciile și să cumpere vaccinul. Este o metodă de prevenție mult mai sigură”, a spus Oana Grigore, informează RRA.