Bilanțul negru al coronavirusului! Milioane de oameni îi cad victimă – numărul morților a crescut alarmant

Numărul cazurilor de coronavirus! Aproape trei mii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate până la acest moment în toată lumea, iar 81 de persoane au murit. Azi și la Beijing s-a anunțat un prim deces provocat de coronavirus, la un bărbat de 50 de ani care fuseseră pe 8 ianuarie la Wuhan.

Numărul cazurilor ar fi depășit 40.000

Experţii din Hong Kong, pe baza unor modele matematice ale propagării virusului, spun că numărul cazurilor ar fi depășit 40.000, aici fiind incluse și persoanele care nu prezintă încă simptome. Decesele au fost înregistrate doar în China, de unde tot mai multe țări își repatriază acum cetățenii.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

În tot acest timp, Organizația Mondială a Sănătății a modificat alerta de sănătate de la “moderată” la “înaltă”. Virusul a ajuns în peste zece țări, dus de persoane care au călătorit în Wuhan, focarul epidemiei.

Marea Britanie își ajută cetățenii să se întoarcă din China. Spania a adus deja înapoi zeci de persoane. Berlinul ia în considerare evacuarea tuturor germanilor. Un avion american este programat să plece mâine, potrivit Washingtonului. Iar Parisul a anunțat că intenționează să facă același lucru la mijlocul săptămânii. Între timp, cele trei cazuri diagnosticate săptămâna trecută la Paris și Bordeaux cu coronavirus au evoluție bună. În Rusia agențiile de turism au sistat vânzarea biletelor spre China, potrivit RRA.