Azi, când Ludovic Orban, șeful PNL și premier desemnat, se pregătește să depună în Parlament lista cu propunerile ministeriale ale viitorului Guvern, a venit un mesaj extrem de interesant.

Mesajul e de la un fost consilier prezidențial, Iulian Fota, de pe timpul administrației lui Tranain Băsescu. Fota îi dă lui Orban câteva sfaturi.

Mesajul a fost publicat pe propria pagină de socializare a lui Iulian Fota.

În esență, fostul consilier îl îndeamnă pe Orban să aibă curajul aplicării unui program de criză, pentru a salva țara din marasmul în care Fota susține că se află România. Și asta după șapte ani de guvernare PSD.

Citește și:

Iulian Fota definește astfel ”nucleara” în sensul unor măsuri ample și curajoase, parte a unui program de guvernare eficient.

Iată deci mesajul lui Iulian Fota :

„Mesaj pentru Ludovic Orban!

Domnule Premier desemnat,

Strategia este un efort intelectual. Dacă gândesti greșit poți să ai cele mai bune resurse din lume, vei da greș. Cum s-a întâmplat cu cea mai bine dotată armată din lume, cea americană, în Irak, în 2004-2005.

Dacă gândiți corect puteți guverna în următorii cinci ani. Mai ales că aveți o nucleară în mână și o puteți folosi. Și nici un partid politic nu vă va putea nega sau respinge, fără să-și asume un risc major.

Citește și:

Iar această nucleară este însăși starea jalnică în care se află România după șapte ani de guvernare PSD. România este o țară degenerată, neputincioasă, în involuție, în criză, pentru că avem crize structurale în mai multe domenii foarte importante, de la economie (criza bugetară) până la siguranța cetățeanului și securitate națională.

Experții PNL pot ușor veni cu o radiografie pe care să nu o poată nimeni nega. Nici măcar PSD. Iar ulterior să decidă fiecare ce vrea. Pun umărul la salvarea Țării sau îi pun și ei o piedică?

Si chiar daca clasa politica, in iresponsabilitatea ei, va respinge un astfel de verdict, istoria ii va face dreptate lui Ludovic Orban. Pentru ca in felul acesta el ar fi de partea corecta a istoriei.

Citește și:

Pentru ca Romania chiar este o tara in criza. Avem atata cazuistica sa demonstram asta. Ultima dovada, chiar raportul MCV. Si in zona asta suntem ultimii in UE. Daca nici asta nu este semn de criza ?

Aveți nevoie de un PROGRAM DE CRIZĂ !!!, pentru un an de zile. Asta este obligația Dvs. istorică, să gestionați corespunzător, adică competent, criza în care România se află în acest moment. Iar odată criza rezolvată putem discuta de relansarea țării, programul politic de termen mediu, 2020-2024.

P.S. Și mai aveți și o obligație politică, ca șef al unui partid renăscut din valurile tulburi ale lui decembrie 1989. Să nu lăsați să moară mesajele Revoluției din decembrie 1989, atât cele de la București cât și cel de la Timișoara.

Aduceți-vă aminte cum la începutul lui 1990, ca tineri entuziaști, strigam împreună „liberali și țăraniști, dați-i jos pe comuniști”.

Din păcate trăim o epocă în care PNȚCD-ul a murit iar foști-comuniști inaugurează statuia lui Ion C. Bratianu. Pentru că este însuși creatorul statului român modern,

PNL are obligația istorică să ducă mai departe steagul libertății, al democrației și al europenității românilor. Azi, mai mult ca oricând, puteți fi salvatorul Țării sau groparul ei!”, conchide Iulian Fota.