Să ne imaginăm scena de coșmar. Pe o șosea din America are loc un cumplit accident. O mașină este atât de grav avariată, după ce s-a dat peste cap de mai multe ori, încât pasagerii sunt blocați în spatele ușilor.

Moartea plutește în aer. Totul se întâmplă în Los Angeles. Puteți spune că e pe platoul din Hollywood. Dar nu e deloc așa. Miroase a combustibil scurs pe caldarâm și a fier încins.

Orice secundă de întârziere în salvarea pasagerilor este înfiorător de grea. Cel care intervine, aflat în acel moment în zonă, este un monstru sacru al marilor ecrane ale lumii, actorul Dany Trejo.

Citește și: Drama unui celebru actor. Regizorul Ricky Dene Gervais este devastat: „Cel mai dulce suflet pe care l-am cunoscut vreodată...”

Cu chipul său impenetrabil, în filme unde a jucat mai ales rolurile unor personaje de o duritate extremă, Dany e acum îngerul păzitor pentru bebelușul care se află în mașina avariată, scrie presa americană, citată de portalul www.tion.ro.

Actorul a asistat practic la accident și, imediat după aceea, ajutat de încă o femeie, nu a stat pe gânduri și s-a strecurat în mijlocul maldărului de fiare contorsionate.

Actorul a reușit, prin mișcări agile, să apuce bebeluțul și să-l extragă din interiorul caroseriei. Bărbatul a declarat ulterior că bebeluțul a avut ca primă șansă dee supraviețuire faptul că a fost așezat pe un scaun special pentru copii mici. Bebelușul era legat în curele de acel scaun, așa cum se procedează.

După cum arată postul de televiziune american CNN, accidentul s-a petrecut ieri pe o șosea din Los Angeles, iar în urma sa au rezultat trei persoane rănite.

Persoanele rănite, din automobilul care s-a dat peste cap, erau practic în imposibilitatea de a-l salva pe copil.

Gestul de curaj și de civism al lui Danny Trejo este, în acest context, cu atât mai remarcabil.

Martorii întregii situații au spus ulterior că actorul nu a stat nicio clipă pe gânduri, intervenind cu maxim efort și determinare.

Viața de arată încă o dată că e o mare diferență între personajele pe care le joacă actorii și viața reală. Dacă în filme a interpretat roluri negative, în viața reală Danny se dovedește un om de partea binelui.