Pe vremuri, erau bancurile cu Radio Erevan, când cineva punea o întrebare, cel puțin prostească, la care răspunsul era la fel de ciudat, încât să te pufnească râsul.

Așa și în ziua de azi, la case mult mai mari, precum America. Nici ai mult nici mai puțin, președintele SUA, Donald Trump, a vrut să știe dacă un uragan poate fi făcut să dispară cu o bombă atomică.

Sigur că primul impuls e să citești de șapte ori știrea asta, dar ea e cât se poate de adevărată, pentru că e citată de Agerpres, care la rândul său are ca sursă agenția Axios, preluată de AFP.

Întrebarea pusă de Trump a venit în cadrul unei reuniuni științifice dedicată problemei uraganelor. Cu atât mai mult cu cât se știe că multe furtuni deosebit de puternice mătură în fiecare an teritoriul american.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

În fond, liderul de la Casa Albă a vrut să știe dacă e posibil să se arunce o bombă atomică în locul unde se formează uraganele, adică deasupra oceanului.

Adică logica întrebării, dacă se poate vorbi de o logică în acest caz, era dacă e posibil ca prin folosirea armamentului să nu se mai formeze uraganul, deci America să scape de dezastrele naturale.

Agenția Axios se bazează pe o sursă din cadrul conferinței. Sursa deci a povestit despre această întrebare pusă de Donald Trump și care i-a lăsat mască pe toți participanții.

E drept că liderul de la Casa Albă nu a născocit pur și simplu povestea cu bomba.

Agențiile de presă internaționale arată că teoria bombei atomice care să pună cu botul pe labe un uragan e mai veche, adică de pe vremea președintelui Dwight Eisenhower.

Deci încă din primii ani de după Al Doilea Război Mondial au fost teoreticieni ai științei din acest domeniu care și-au dat cu părerea și au spus că așa ceva ar fi posibil. Deci bomba atomică să calmeze ori să evite formarea unui uragan.

Cert este că de-a lungul timpului au fost tot felul de opinii ale oamenilor de știință care converg spre aceeași concluzie. Povestea cu bomba atomică e o utopie, în privința unui uragan.

În același timp, Administrația Casei Albe, arată sursa citată, nu a dorit să comenteze scurgerea aceasta de informație. Adică faptul că Donald Trump ar fi pus o asemenea întrebare la acea reuniune despre uragane.

Sub semnul anonimatului, ni se spune, cineva din Casa Albă a spus doar atât : ”Obiectivul opririi uraganelor nu este rău”.