Guvernul britanic a prezentat astăzi liniile generale ale noului sistem privind imigrația, menit să înlocuiască actualele reguli, începând cu 1 ianuarie 2021, când se încheie perioada de tranziție post Brexit, iar Regatul Unit nu va mai aplica regulile Uniunii Europene privind libertatea de circulație a forței de muncă.

Astfel, muncitorii necalificați și cei care nu vorbesc limba engleză la un nivel acceptabil nu vor mai primi vize după încheierea perioadei de tranziție.

Ministerul de Interne a precizat că noul sistem de imigrație oferă Brexitul dorit de electorat și că pentru prima dată după zeci de ani Marea Britanie va prelua controlul complet al frontierelor sale; potrivit noilor prevederi, muncitorii din Uniunea Europeană vor fi tratați la fel cu cei din întreaga lume.

Citește și: Coronavirus Romania. Ce spun cifrele oficiale: Facem apel la....

Cei care vor dori să muncească în Regatul Unit vor trebui să aibă o ofertă din partea unui sponsor aprobat și vor trebui să vorbească limba engleză la un nivel acceptabil. Aceste criterii le vor aduce muncitorilor 50 de puncte, pentru o aplicație favorabilă fiind nevoie de minim 70 de puncte, care mai pot fi obținute în funcție de calificările deținute, de oferta salarială sau dacă aplicația vizează un sector în care se înregistrează un deficit de forță de muncă.

În ceea ce privește salariul, toți cei care vor dori să lucreze în Marea Britanie vor trebui să aibă o ofertă de 25.600 de lire sterline pe an, deși un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale, informeaza Rador.