Noul premier al Rusiei a intrat în pâine! Care este primul plan!

Noul premier al Rusiei, Mihail Mişustin, afirmă că, printre priorităţile Guvernului său, se numără restabilirea încrederii între putere şi oamenii de afaceri, eliminarea restricţiilor impuse acestora şi îmbunătăţirea climatului de investiţii.

Noul premier a declarat că în zilele următoare va anunţa candidații la fotoliile ministeriale, dar cuvântul decisiv va aparține președintelui Putin. Mihail Mişustin are 53 de ani și, timp de aproape 10 ani, a fost șeful Serviciului Federal pentru Impozite.

Candidatura sa a fost propusă de președintele Putin ieri, după demisia in corpore a Guvernului Dmitri Medvedev, ce a urmat mesajului către Adunare Federală al liderului de la Kremlin,. Imediat acesta a propus o serie de modificări importante ale Constituției, în vederea ajustării sistemului de guvernare, ca și un amplu program de măsuri sociale.

Citește și: Un fost Premier al României îl dă în judecată pe CTP

Dmitri Medvedev a motivat demisia prin necesitatea de a crea condiţiile realizării acestor proiecte. La audierile de ieri din Duma de Stat, Mişustin a menționat ca priorități ale viitorului guvern realizarea proiectelor naționale, programul de guvernare al președintelui Putin, şi obiectivelor anunțate de acesta în mesajul către Adunarea Federală, de asemenea ridicarea nivelului de trai și veniturilor populației, restabilirea încrederii între putere și business, ameliorarea climatului de afaceri și investiții, potrivit rador.ro.