Noi negocieri în vederea formării unui guvern de uniune naţională se duc între formațiunile politice după insuccesul de până acum.

În Israel vor avea loc azi noi negocieri în vederea formării unui guvern de uniune naţională. După discuţiile de ieri persistă diferenţele între partidele Likud şi Albastru-Alb. Mai sunt zece zile până la expirarea termenului pentru formarea unui guvern de uniune prin desemnarea oricărui deputat din parlamentul de la Ierusalim ca premier.

Reprezentanți ai celor două partide, Likud şi Albastru-Alb, s-au întâlnit ieri fără să se ajungă la un rezultat în privința ocupării funcției de premier. Netanyahu cere ca el să fie la conducerea guvernului în primele cinci luni. Divergențele persistă după întâlnirea echipelor de negociatori ai Likudului, partidul lui Netanyahu, și formațiunea Albastru-Alb, condusă de Benny Gantz.

Citește și: Eşec în negocierile liderilor europeni pe tema bugetului multianual al UE

Sunt poziții divergente importante, se arată într-un comunicat publicat de Albastru-Alb, în care se precizează că discuțiile vor fi reluate astăzi. Likudul afirmă că a acceptat să facă concesii, dar Yair Lapid, numărul doi din conducerea Albastru-Alb, se opune formării unui guvern condus de Beniamin Netanyahu.

Lapid a declarat că propunerea lui Netanyahu de a ocupa funcția de premier primele cinci luni este doar o capcană. Netanyahu încă nu și-a recunoscut înfrângerea în alegeri şi din cauza lui nu s-a ajuns la un guvern de uniune națională, se mai arată în comunicatul formațiunii Albastru-Alb.