Nici nu vă închipuiți ce cadouri a primit fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, de la americani. În condițiile în care după 1965 țara noastră dovedise, cel puțin în aparență, o deschidere către Occident.

Este vorba despre două roci selenare pe care astronauții misiunilor Apollo 11 și Apollo 17 le culeseseră de pe suprafața satelitului natural al Terrei, scrie portalul www.Phys.com citat de site-ul www.descopera.ro.

Ei bine, sursele citate arată că în zilele noastre are loc o cercetare amănunțită, făcută de către o echipă de specialiști americani, condusă de Joseph Gutheinz, agent special al NASA. El e cunoscut în America drept ”Vânătorul de Roci Selenare”.

Citește și: STUDIU. Lipsa de afecțiune în timpul copilăriei are consecințe dramatice

Ce vrea să afle echipa asta? Unde au ajuns, în fapt, rocile selenare pe care americanii le-au dat cadou, de-a lungul timpului, unor șefi de state sau de guverne.

Trebuie să știți că asemenea cadouri au ajuns nu numai în statele americane, dar și pe masa unor oficiali din 135 de țări de pe mapamond.

Experții de peste Ocean știu deja, în urma cercetărilor lor, că Nicolae Ceaușescu a primit două roci selenare. Una colectată de misiunea Apollo 11 și alta colectată de misiunea Apollo 17.

De aici încolo apar misterele. Despre roca de care se leagă misiunea Apollo 11 se știe că azi se află în Muzeul Național de Istorie a României.

Partea neclară e despre cea de-a doua piatră selenară. Destinul ei reprezintă o nebuloasă. În primul rând, nu se știe unde e. În al doilea rând, se presupune că aceasta ar fi fost vândută.

Cu cu preț a fost vândută și mai ales când, nicio informație. Unica bănuială e că această rocă ar fi fost vândută înainte de 1989. Dar e numai un scenariu.