”Niciodată!”: Acesta este apelul puternic lansat de Papa Bergoglio la Hiroshima, locul în care, la 6 august 1945, a fost aruncată bomba atomică, informează rainews. ‘Într-o singură rugăminte, deschisă lui Dumnezeu şi tuturor bărbaţilor şi femeilor de bună voinţă, în numele tuturor victimelor bombardamentelor, ale experimentelor atomice şi ale tuturor conflictelor, să înălţăm împreună un strigăt:

 ”Nu mai vrem niciodată război, nu mai vrem să auzim nici zgomotul armelor, să nu mai existe niciodată atâta suferinţă! Fie ca pacea să vină în zilele noastre, în lumea noastră”.

Utilizarea bombei atomice în scopuri de război “este o crimă”

Citește și: Şapte cetăţeni ruşi au părăsit vasul Diamond Princess. Ce s-a intamplat cu acestia!

“Vreau să reiterez cu convingere faptul că utilizarea energiei atomice în scopuri de război este, astăzi mai mult ca oricând, o crimă, nu numai împotriva omului şi a demnităţii sale, ci şi împotriva oricărei posibilităţi de viitor în comun”, a spus Papa Francisc în timpul întâlnirii de pace de la Hiroshima.

Duminică, Papa Francisc a devenit primul Pontif care s-a pronunţat împotriva ilegitimităţii morale a deţinerii de arme nucleare.

”Pacea şi stabilitate internaţională sunt incompatibile cu orice tentativă de a miza pe frica unei distrugeri reciproce, sau pe ameninţarea unei distrugeri totale” a afirmat conducătorul Bisericii Catolice.

Nu numai utilizarea, dar şi deţinerea bombei atomice „este imorală”, a precizat Papa Bergoglio care a reamintit de istoricul discurs pe care l-a rostit în 2017, la Vatican, pentru dezarmarea nucleară.

Papa Francisc la Hiroshima: “Războiul nu trebuie să mai existe niciodată”!

 

”Nu trebuie să mai fie niciodată război, nu trebuie să mai existe niciodată atât de multă suferinţă”, a spus Papa Francisc la Hiroshima în prezenţa unor supravieţuitori. “Armele trebuie să cadă din mâinile noastre pentru o societate mai dreaptă şi mai sigură. Pacea adevărată este dezarmată. Eu duc cu mine strigătul săracilor, care sunt mereu victimele lipsite de apărare ale urii şi conflictului”, a spus Pontiful.

Aflat în vizită în Japonia, mai exact în cele două oraşe lovite în 1945 de bombele atomice, Hiroshima şi Nagasaki, Papa Francisc a cerut abolirea armelor nucleare. Vizita in Japonia va dura până pe 26 noiembrie.