Au ajuns celebri. Au jucat în filme pe care le urmăresc zeci de milioane de oameni de pe întreg mapamondul. Dar asta nu înseamnă nici pe departe că actorii de talie mondială nu se pot impica și în activități civice.

Exemplul care urmează este elocvent și îi are ca protagoniști pe Dwayne ,,The Rock’’ Johnson și Jason Momoa. Cei doi s-au implicat într-o acțiune de protest care are ca scop protejarea unui teritoriu sacru din insulele Hawaii.

Așa cum arată postul de televiziune CNN, cele două vedete, alături de alți actori din Cetatea Filmului, au protestat împotriva construirii unui observator astronomic. Noua construcție ar trebui să fie ridicată pe muntele Manua Kea.

Citește și: Nicolas Cage se iubește cu o femeie mai mică cu 30 de ani, care arată ca o adolescentă de 14 ani!

Actorii au spus că acțiunea lor nu e îndreptată împotriva cercetărilor științifice și consideră că astfel de construcții își pot găsi locul în zone care nu au semnificații deosebite pentru localnici.

Protestul actorilor are loc în contextul în care Universitatea din California și Institutul de Tehnologie din același stat vor să construiască cel mai mare telescop din emisfera nordică.

Problema este că locul ales pentru amplasarea telescopului, muntele Manua Kea, e considerat sacru pentru locuitorii din Hawaii.

Proiectul e vechi de zece ani, iar construcția telescopului ar fi trebuit să înceapă încă din 2015, arată presa americană.

Protestul de acum este, în același timp, și un mod al locuitorilor din Hawaii de a spune ”ajunge”, după ce alte 13 instalații științifice au mai fost construite în același arhipelag, de-a lungul anilor, și tot în zone considerate sacre.