E drept că dacă nu mai ești la prima tinerețe trebuie să te gândești foarte bine la alimenetele care îți fac bine sau, după caz, mai puțin bine. Andi Moisescu ne demonstrează că apelând la ceea ce îți oferă natura cu atât de multă generozitate se pot obține adevărate minuni.

Nu mai târziu de zilele trecute, vedeta de televiziune a fost surprinsă în piață de jurnaliștii publicației www.spynews.ro cum își făcea cumpărăturile. Și în dreptul căror tarabe credeți că s-a oprit? Acolo unde se vindeau pepeni.

Deja sunt pline toate piețele cu pepeni românești. Mai ales cei din Dăbuleni. E drept că în aceleași piețe abundă și grătarele cu mititei, asezonați cu bere. Numai că, așa cum spune o vorbă din bătrâni, suntem și ceea ce mâncăm.

Citește și: Românii au talent dă startul celui mai tare sezon de până acum. Concurenţii vor sfida limitele gravitaţiei

Ca atare, Andi Moisescu nu a luat în seamă tot felul de alte atracții culinare, ci s-a dus țintă la pepeni. Era clar că pentru asta venise și că este modalitatea prin care își răsfață organismul cu gustul zemos al lubenițelor.

Nu a stat mult pe gânduri și, îmbrăcat cum era, ca de vară, în pantaloni scurți, Andi a cumpărat un pepene de mai mare frumuseâea. Un pepene verde.

Atenție, nu își terminase misiunea. A mers și către altă tarabă, unde se vindeau pepeni galbeni. Foarte atent la margă, a ales cu precauție exact ce părea a fi de cea mai bună calitate.

Gesturile celui care cunoaște bine marfa arată că Andi obișnuiește să consume pepeni. Ceea ce este extraordinar pentru sănătate. Și pentru o siluetă de invidiat.

Andi Moisescu știe cu siguranță beneficiile pepenelui roșu, care conține vitamine din complexul B, mai precis B6, B1, magneziu, dar și potasiu. În plus, acesta mai conține tiamină, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru și magneziu.

Mineralele și antioxidanții asigură hidratarea organismului. Aparatul urinar și în special rinichii pot fi purificate prin consumul de pepene roșu. Iată deci o rețetă, pe cât de simplă, pe atât de benefică.