Sunt imagini care se transformă în coșmar. Și cu cât te gândești mai mult la ele, cu atât devin mai apăsătoare.

Așa pot fi caracterizate cuvintele unui polițist, cel care a condus echipa anchetatorilor. Sunt oamenii ajunși la locul tragediei, în urmă cu patru ani, în clubul Colectiv.

A fost cea mai grea anchetă din viața sa, spune Florian Eniţă, comisar șef în cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei. Declarația sa a fost dată pentru postul de televiziune Digi 24.

Primul lucru care l-a impresionat până la lacrimi a fost atunci când a văzut cât de mulți tineri erau victime ale tragediei. Multe victime. Dar mai ales tineri.

Citește și:

Polițistul rememorează azi, după patru ani, scenele de atunci, din clubul morții. Erau primele momente, primele ore, după incendiu. Un tablou apocaliptic.

„Clubul eram plin de fum, un fum foarte greu, nu se putea respira, pompierii au intrat cu măști de oxigen că nu se putea altfel.

Am așteptat și au scos toate cadavrele din club și le-au dus undeva într-o hală din apropiere, unde au fost examinate.
26 de cadavre!

Au fost așezate de-o parte și de cealaltă a halei respective, acolo s-a făcut examinarea externă, este obligatorie.

Având în vedere că nu se putea intra în club, pentru că era mult fum și nu se putea aerisi, am început să facem cercetarea exterioară, a aleilor din fața clubulu, alei care erau pline de rucsaci, încălțăminte, fel și fel de obiecte persoanele, telefoane mobile.. și, credeți-mă, la un moment dat a plecat toată lumea și am rămas doar noi să facem cercetarea.

Citește și:

Noapte.

S-a făcut o liniște deplină și mai tresăream, din când în când, când sunau telefoanele mobile.

Ne era foarte greu că nu puteam să vorbim, nu știam ce să spunem, nu știam cui aparține acel telefon. Sunau diferite persoane, George, Alina, mama, tata.. Apeluri foarte – foarte multe, sunau telefoanele încontinuu”.