Fost primar al Craiovei și fost ministru al Muncii, un politician marcant al PSD, Lia Olguța Vasilescu iese la atac împotriva măsurilor de austeritate anunțate de diverși lideri ai PNL. Asta, în condițiile în care acum tocmai se coace Guvernul Orban.

Într-o postare pe propria pagină de socializare, politicianul social-democrat se exprimă sarcastic la adresa lui Ludovic Orban, dându-i explicații despre mecanismul de finanțare al unor investiții din mediul rural.

”Hai să îi explicăm și domnului Orban care e diferența între FDI și PNDL, că nu a fost primar și nu știe…

Citește și:

FDI este un program care poate fi accesat de primării chiar dacă nu au bani în cont. E necesar doar proiectul dus până la faza de autorizație de construcție și statul poate aloca deja prima tranșă, avansul.

La PNDL trebuie să ai etapele finalizate, să și ai bani puși deoparte pentru investiția care se derulează și Guvernul vine să deconteze după fazele de lucrări.

În FDI au șansa să prindă fonduri primăriile care nu au bani nici pentru cheltuieli curente, darămite să facă lucrări de apă, canalizare, școli, dispensare etc.

Pe acestea vrea PNL să le condamne la subdezvoltare…

Citește și:

Până acum au urlat că nu se duc banii la investiții, deși am deschis peste 16 mii de șantiere în toată țara, în mediul rural.

Acum exact asta vrea PNL: să taie de la investiții!

Și să nu aveți impresia că taie doar de la primarii PSD!

Vă lansez o provocare! Verificați listele cu banii de investiții dați de Guvernul Dăncilă și veți vedea că nu primăriile PSD au luat cei mai mulți bani!

Când vii cu barda la brâu, nu poți face operații chirurgicale…

Dar sunteți pe drumul bun, băieți! Cel cu tăieri! Ne-ați fi surprins grav dacă făceați altfel…”, a concchis Lia Olguța Vasilescu.