NASA a făcut anunțul: Un asteroid gigant, cunoscut sub numele de „QQ23 2006”, se va îndrepta spre Pământ.

Se aşteaptă ca asteroidul să se apropie de planeta noastră mâine dimineaţă. Corpul ceresc, de aproximativ 570 metri în diametru, nu este un „oaspete” rar, având în vedere că aproximativ șase roci spaţiale la fel de mari ca acesta se apropie de Pământ în fiecare an, titrează Express.

Mâine la ora 3:23 dimineața, potrivit Centrului NASA pentru Studii asupra Obiectelor Celeste (CNEOS), stânca spațială va fi de 10 ori mai aproape de Pământ decât Venus, vecinul nostru cel mai apropiat, când va trece la o distanță de 0,049 unități astronomice (4,6 milioane de mile) cu o viteze de aproximativ 10.400 mph.

NASA monitorizează asteroidul

Citește și: Cornel Gales a stiut ca va muri: ”Avea el superstitiile lui si s-au implinit! A avut dreptate, i s-a aratat”

Orice obiect cosmic cu o distanță minimă de apropiere mai mică de 0,05 unități astronomice și care măsoară peste 460 de metri în diametru este considerat de NASA drept „potențial periculos”. Marea majoritate a obiectelor spațiale mici care intră în atmosfera noastră măsoară mai puțin de 30 de metri în diametru și se ard la intrare, dar QQ23 este mult mai mare decât ceilalţi asteroizi.

NASA urmăreşte cu atenție aceste obiecte, iar dacă vreun obiect se apropie periculos de Pământ, se lansează o campanie spațială pentru a se devia direcţia asteroidului.

Lindley Johnson și Kelly Fast de la Biroul de coordonare a apărării planetare al NASA, au declarat pentru CNN că nu sunt motive de îngrijorare.