NASA a facut anuntul incredibil! Este uluitor ce au descoperit oamenii de stiinta. Adio, pamant!

O echipă de cercetători americani de la Carl Sagan Institute, Universitatea Cornell din New York, au dat publicităţii o descoperite uluitoare.
Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit o planetă care ar putea fi locuibilă.

Planeta denumită GJ 357 are masa de aproximativ şase ori mai mare decât cea a Terrei şi se află la o distanţă de doar 31 de ani lumină de Sistemul nostru Solar.

Exoplaneta GJ 357d orbitează o mică stea, GJ 357, cu mult mai redusă în dimensiuni decât Soarele nostru, la fiecare 55,7 zile.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

„GJ 357d” are masa de aproximativ şase ori mai mare decât cea a Terrei şi se află la o distanţă de doar 31 de ani lumină de Sistemul nostru Solar!

„Cu o atmosferă densă, planeta GJ 357d ar putea conţine apă în stare lichidă la suprafaţă, similar Terrei, şi am putea detecta urme ale vieţii cu ajutorul telescoapelor”, a declarat directorul institutului, informează EVZ.

„Dacă GJ 357d ar conţine forme de viaţă, s-ar plasa în fruntea listei pentru misiuni şi am putea răspunde la o întrebare veche de când lumea, aceea dacă suntem singuri în Univers”, a mai spus Lisa Kaltenegger.