Monica Pop rupe tăcerea. Celebrul oftalmolog a spus adevărul despre boala fatală care acționează în tăcere.

Monica Pop a reușit să iasă învingătoare din  boala care ucide în tăcere milioane de persoane. Cunoscutul medic a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer.

Monica Pop rupe tăcerea: Factorii care duc la scaderea imunitatii

„Imunitatea scazuta ii caracterizeaza pe romani, in mod special. Factorii care duc la scaderea imunitatii sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn si alimentatia, adica lipsa proteinelor.

Citește și: Drama lui Florin Calinescu. Povestea sa de viata pare desprinsa dintr-un film!

Un medic infectionist spunea ca niciodata sa nu pleci de acasa fara sa mananci proteine, un ou sau putina branza sau iaurt.

De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu il fac de 8 ani si niciodata nu am avut nicio raceala puternica, nici cand faceam chimioterapie si aveam imunitatea scazuta”.

În aceeași emisiune, Monica Pop a spus cum a fost perioada în care a luptat cu cancerul și, mai mult, ce gânduri i-au tulburat mintea atunci când colegii săi i-au pus diagnosticul de cancer.

Era o mare greseala daca persistam in ideea de a nu face nimic

”Cand am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gandit si a fost o mare prostie, era sa nu fac nimic. E o tampenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stari in fata unei asemenea vesti.

Era o mare greseala daca persistam in ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis sa fac tratamentul, desi nu a fost usor, si nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care ii sfatuiesc pe toti oamenii care au aceasta boala. Sa isi gaseasca o ocupatie, sa nu se gandeasca la boala si sa nu vorbeasca deloc de boala”, a explicat dr. Monica Pop care a ținut să precizeze că această maladie nu este incurabilă, potrivit simpaticul.ro.