Monica Pop avertizeaza! Potrivit spuselor sale, exista anumite categorii de medicamente care pot duce la orbire: “Intr-o singură noapte, mi-au venit sapte pacienti”

Există multe categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Pastilele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte”, spune oftalmologul, potrivit Doctorulzilei.

Citește și: Coronavirus. Carmen Harra rupe tacerea: „Ei sunt in cel mai mare pericol!”

Medicamente care cresc presiunea intraoculara sunt si cele de tip Viagra, antidepresivele și somniferele, cele care tratează ulcerul și toate medicamentele ce provoacă uscăciunea gurii.

Intr-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate

”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, exemplifică medicul.