Momentul trăit de unul dintre muzicienii întorși din China. Din nou coronavirusul din Wuhan… News alert!

Momentul trăit de unul dintre muzicienii întorși din China. Mai mulţi muzicieni ai Filarmonicii Banatul se află în carantină, după un turneu pe care l-au avut la cumpăna dintre ani în China.

Este vorba de 50 artişti. Ei au ajuns şi în regiunea Wuhan, locul de unde se pare că a pornit alerta de coronavirus. Iasmina Breşneni este instrumentist la Filarmonica Arad. A făcut parte din grupul celor 50 şi a acordat un interviu în exclusivitate pentru RRA.

„Am fost într-un turneu de 50 de zile, începând cu data de 3 decembrie, şi ne-am întors în 20 ianuarie acasă. Chiar în prima zi a turneului am fost acolo pentru a ne pune viza de şedere. În 3 decembrie am stat o zi în Wuhan, iar atunci nu exista pericolul acestui virus, deci nu era nimeni in carantină, nu se ştia nimic. Sigur, acum a luat amploare această problemă, între timp s-a şi închis oraşul, dar noi am evitat pericolul, deci noi suntem acasă din data de 21, de marţi, şi nu am mai mers prin zona respectivă. Suntem în carantină preventiv, adică într-un fel de carantină timp de 14 zile de la data sosirii in România, dar atât. probleme nu sunt”, a povestit Iasmina Breşneni

Ce presupune această carantină?

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

„Să evităm aglomeraţia, să stăm mai mult în casă, să ne luăm temperatura zilnic şi să consumăm cât mai multe fructe, legume şi dacă apare ceva, să mergem la medic, dacă sunt simptome, dar deocamdată nu sunt şi consider că a trecut pericolul iminent de a apărea virusul”.