Modificări de ultimă oră în programul Galei Stelelor Baletului Rus ce va avea loc luni, 9 martie, la Bucuresti!

Denis Savin, balerin principal și una dintre vedetele incontestabile ale Companiei de Balet Bolshoi din Moscova îl va înlocui în spectacolul de la Bucuresti pe Vladislav Lantratov. Savin este laureat al premiului Masca de Aur la categoria “cel mai bun balerin”. În Gala Stelelor Baletului Rus de la București el va dansa alături de Ekaterina Krysanova în duetele din Carmen și Îmbțânzirea Scorpiei.

Diana Kosyreva este prim-balerină la Bolshoi Moscova și la Opera de Stat din Budapesta. Ea o înlocuiește în programul Galei pe Valeriia Martyniuc, solista Teatrului Mariinsky, care a suferit o accidentare la repetiții. Kosyreva este absolventă, cu onoruri, a Școlii de balet din cadrul Academiei de Stat din Moscova. Din anul 2013 este prim-balerină a Teatrului Bolshoi din Moscova iar din anul 2018 dansează și pentru Opera de Stat din Ungaria. Diana Kosyreva, care este una dintre cele mai îndrăgite balerine din Rusia, cu numeroși admiratori și în România, va dansa pe scena Sălii Palatului în pas de deux din opera Flăcările Parisului alături de David Zaleev, primul solist al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg.

Citește și: Alertă de coronavirus în București. Au fost confirmate încă opt cazuri

Vestea bună este că în programul Galei de la Bucuresti s-a mai alăturat un balerin rus care dansează în afara Federației Ruse. Este vorba despre Artemyj Pyzhov, prim solist al Teatrului Național din Slovacia. Artemyj a absolvit cu onoruri Academia de Balet din Moscova și poi a absolvit și cursurile Academiei de Coregrafie. În anul 2014 a primit Premiul cel Mare al Federației Internaționale a Concursurilor de Balet. Artemyj va interpreta solo dansul Gopak, un dans popular ucrainean reinterpretat.

Participarea a 11 dintre cei mai mari balerini ai momentului

Astfel, pe data de 9 martie, pe scena Sălii Palatului din București, va avea loc Gala Stelelor Baletului Rus, cu participarea a 11 dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolshoi Moscova, Mariinsky Sankt Petersburg din Federația Rusă dar și de la Hungarian State Opera și Slovenske Narodne Divadlo.

Artiștii care vor dansa în Gala Stelelor Baletului Rus de la București

Ekaterina Krysanova-Prima balerina, Anastasia Stashkevich-Prima Balerina, Ana Turazashvili-Prima Balerina, Eleonora Sevenard-Soloist, Denis Rodkin-Principal Dancer, Vladimir Lantratov-Principal Dancer, Mikhail Lobukhin-Principal Dancer și Viacheslav Lopatin-Principal Dancer, toți de la Teatru Bolshoi din Moscova , David Zaleev – Leading Soloist la Mariinsky Sankt Petersburg, Diana Kosyreva-Prima Balerina la Opera de Stat din Budapesta și Artemyj Pizhov-Prim Soloist al Teatrului National din Slovacia.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute, cuprinzând duete și dansuri solo din opere clasice dar și opere moderne. Astfel, publicul din România va putea admira în primul act pas de deux din Raymonda (Glazunov,Petipa), Parting/Tango (Piazzola, Smekalov), Carmen (Bizet, Alonso), Talisman (Drigo, Petipa) și două momente solo din Moartea Lebedei și Demon.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, urmează actul al doilea cu duete din Flăcările Parisului (Piazzolla, Gordeev), Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) și Îmblânzirea Scorpiei ( Shostakovich, Maillot), apoi dansul solo, Gopak și pas de deux din Don Quijote . Seara minunată de balet va fi încheiată cu un moment creat special pentru publicul de la București. Este vorba despre un dans țigănesc realizat pe melodia clasică rusească Ochi Chornyye (Ochii Negri) în care vor evolua toți balerinii prezenți în Gală.

Decorurile, personalizate pentru fiecare dans în parte, vor fi realizate și de data aceasta cu tehnologie multimedia 3D, de către specialiștii de la Russian Multimedia Ballet Theatre în colaborare cu românii de la Soundrental care vor asigura suportul tehnic al spectacolului.

Ultimele biletele se mai găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului și în rețelele Eventim, Iabilet și Ticketstore iar prețurile sunt cuprinse între 200 și 500 de lei.

Sursa foto: Instagram – conturile artiștilor