Există locuri despre care unii spun că ar fi blestemate, alții, în schimb, speriați de ceea ce au auzit ori au văzut cu ochii lor, nici nu vor să vorbească.

Așa se întâmplă cu o potecă despre care se spune că ar fi în fapt drumul spre alte meleaguri, imposibil de deslușit de către mintea omenească.

Un asemenea loc încărcat de mistere se află în Munții Bucegi. Portalul www.antena3.ro ne dă indiciile necesare, pentru a înțelege unde anume se află poteca respectivă.

E între Valea Urlătorii, Valea Albă și Valea Cerbului. Cei care cunosc zona spun că traseul pornește de pe Valea Comorilor.

Citește și: Este vorba de un blestem sau de ghinion? Ce s-a intamplat cu actorii care l-au interpretat pe Iisus

Urci spre Jepii Mici, iar de acolo se continuă cărarea principală. Numai că aici intervine hazardul. Nu puțini au fost cei care au zărit, în paralel cu traseul principal, o altă cărare, mai îngustă, care parcă te cheamă s-o străbați.

Abia acum intervine greșeala fatală. Tocmai pentru cei care preferă alternativa. Numai că, în opinia celor care cunosc zona, e vorba pur și simplu de o iluzie. Acea cărare, paralelă cu drumul principal, nu există.

Atunci cum se face că sunt turiști care afirmă, potrivit sursei citate, că au văzut-o?!

Cel mai înspământător lucru e atunci când auzi de dispariții ale unor oameni care s-au aventurat pe acel fir pe care l-au crezut potecă.

Să fie acesta adevărul sau numai o legendă? Căci în munți se nasc cu adevărat o serie întreagă de povești, asezonate cu aerul rarefiat și cu pericolul care te pândește la tot pasul, al furtunilor iscate din senin.

În orice caz, țineți minte un lucru. Respectați muntele, urmați numai traseele marcate, nu vă hazardați spre necunoscut. Muntele nu iartă nici cea mai mică greșeală. Nici măcare în cazul celor mai bine pregătiți!