Miss România este un concurs cu îndelungată tradiție în România. Și dacă pe vremuri chiar și mai recent era de ajuns să fie suplă și frumoasă,iată că situația acum s-a complicat…

Finala concursului național Miss România, ediția 2019, s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din campusul Universității Petrol-Gaze din Ploiești.

Are carte

Câștigătoarea marelui titlu este Bianca Răileanu, în vârstă de 17 ani. E  câștigătoare și a titlului național de Miss ROMA. Bianca Răileanu va putea urma gratuit cursurile uneia dintre facultățile Universității Spiru Haret. Și celelate concurente au primit premii ce constau în cărti. Ce abordează teme educative, culturale, formative, dar și în abonamente la bibliotecă și cursuri de formare.

Citește și: Drama Andreei Marin! Vedeta este devastata: „Dacă închid ochii, o simt fizic!”

Organizația Miss România are obiectivul de a menține în rândul tinerilor tradițiile românesti și valorile unei reale educații. Astfel, la festivitatea de premiere, tinerele au purtat costume tradiționale românești. Portul popular fiind o probă importantă a concursului.

Au existat două concursuri

Miss România este un concurs de frumusețe național care are loc deja din anul 1920. Și la care port participa femei necăsătorite. Prima câștigătoare a concursului de frumusețe ținut pe teritoriul României de azi, a avut loc în anul 1906. Ea a fost Maria Peligrad din Sibiu (Hermannstadt) – pe atunci Transilvania aparținea de Ungaria. În perioada interbelică au existat două concursuri Miss România. Unul era organizat de revista Realitatea Ilustrată sub egida trustului Adevărul, afiliat la Miss Universe. Celălalt de revista Ilustrațiunea Română, sub egida Universul, afiliat la Miss Europe – Miss Universe.