Miss Iran a cedat? De teamă că ar putea fi omorâtă dacă ar fi extrădată în Iran, țara sa natală, Bahareh Zare Bahari a făcut un lucru extrem de curajos.

Pe  17 octombrie, după ce Iranul a dat alertă roșie Interpolului, frumoasa Bahareh Zare Bahari, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată pe aeroportul din Manila. Miss Iran a fost arestată sub acuzația că ar fi atacat un cetățean iranian, în Filipine. După acest episod, Bahareh Zare Bahari a cerut recent azil în Filipine.

”Singurul motiv pentru care a fost reținută pe aeroport a fost din cauza alertei date pe numele ei. Noi nu o numim chiar detenție, doar că nu poate intra pe teritoriul țării”, a declarat Markk Perete, oficial în Justiție, din Filipine.

Citește și:

Bahareh, studentă la medicina dentară în Filipine, încă din anul 2014 și a declarat pentru The Telegraph că acuzația de agresiune este ”o mare minciună”.

Ea spune că este o țintă a guvernului iranian, din cauză că militează pentru drepturile femeii. Aceasta spune că a decis să plece din Iran din cauza oportunităților limitate pe care le au femeile acolo.

”Sunt împotriva guvernului meu. Guvernul meu este terorist. Voi încerca întotdeauna să vorbesc cu oamenii prin canalele media”, a mai spus Bahari, pentru philstar.com

Miss Iran