Mircea Radu a mai îmbătrânit un pic. De fapt, s-a maturizat. Linii fine îi brăzdează fața, iar zâmbetul îi oglindește oarecum dorul după “Din dragoste”. E trist, sau ce are…

“Din Dragoste” era emisiunea aceea maraton prin toată țara, care a generat simpatie, lacrimi și, de ce nu, chiar bancuri! A generat o celebritate cu de toate. Pe urmă Mircea Radu a fost “dat” la știri – la jurnalul de știri. A mai apărut de-a lungul timpului și pe la alte emisiuni în TVR, etc. Ultima sa apariţie pe micul ecran a fost la ”Ie, Românie” (Antena 1), întreruptă brusc, în 2018. Apoi a luat o pauză… Îmi aduc aminte, brusc, că Mircea are un proiect video de suflet, despre care probabil mulți nu știu. Se numește ”Poveşti cu gust” și e difuzat pe Facebook. Acolo îl vedeţi gătind! Preparate culinare din toate colţurile ţării.

Citește și: Punct și de la capăt. Chuck Norris revine în televiziune

Întrebarea din titlu – care aduce cu cea binecunoscută dintr-un la fel de binecunoscut serial de comedie este cu mai multe înțelesuri. Și, prezent fiind, luni 9 decembrie, la oficiala lansare a unei noi emisiuni a cărei gazdă va fi, i-am observat schimbările “structurale” prezentate mai sus. Nu, Micea Radu nu e trist, e doar extrem de serios, deoarece nu e deloc ușoară o asemenea emisiune. Reprezintă un pas enorm de la „Din dragoste” și ce a mai fost, la primul reality show inspiraţional. Căci da, asta va face Micea Radu din 23 decembrie. Va fi gazda și prezentatorul “Down the road. Aventura”. Primul reality show inspirațional din România,  în care opt tineri cu sindrom Down vor porni într-o călătorie prin țară. Alături de Micea Radu.

Mircea Radu în pragul maturizării și al destinului

L-am întrebat: „Mircea Radu ce-ai făcut? Crezi că vei face față la așa ceva?”.  “Timp de opt zile el am stat alături de oamenii aceștia, chiar și în afara filmărilor. Am călătorit alături de ei, am condus mașina alături de ei, i-am înveselit când i-am văzut triști…Ce am făcut? Am învățat multe de la ei. Simplitatea, onestitatea, lipsa trufiei, calități care oamenilor să le zicem obișnuiți le cam lipsesc uneori. Poate că nu ne maturizăm niciodată, dar vin momente în viață când nu numai că faci altceva, ci și evoluezi odată cu acel altceva. Și da, faci față. Poate că e soartă, poate că e destin…La fel ca la acești oameni-copii alături de care mă vedeți. Înainte de acest proiect nu cunoșteam pe nimeni cu sindromul Down. Iată că acum cunosc”.

Reality show-ul e un format internațional adus de TVR, cu format original produs în Belgia. Producător este Maria Marinescu, cea care s-a ocupat în trecut și de Vocea României.

Îl mai întreb pe Mircea Radu dacă el consideră că aceasta este, în sfârșit, alegerea potrivită pentru el. “Am avut multe oferte de proiecte de-a lungul timpului, dar nu am rezonat cu ele. Cu acesta chiar rezonez”. Îl las pe Mircea vorbind cu altcineva, cu același entuziasm, despre cum cei opt tineri cu sindrom Down  vor zbura cu balonul cu aer cald şi cu elicopterul, vor face off-road, vor sări cu parapanta. Vor găti, își vor dovedi aptitudinile în multe situații, vor dovedi că se pot descurca singuri în orice condiţii și multe altele. Mă gândesc că, în sfârșit, alături de ei, Mircea Radu și-a găsit rostul în televiziune…