evzmonden.ro Web analytics

Probleme mari pentru Mircea Badea și Postul TV Antena 3. Sentința este DEFINITIVĂ!

Probleme mari pentru Mircea Badea și Postul TV Antena 3. Sentința este DEFINITIVĂ!
Probleme mari pentru Mircea Badea și Postul TV Antena 3. Sentința este DEFINITIVĂ!
Probleme mari pentru Mircea Badea și Postul TV Antena 3. Potrivit unei sentințe judecătorești, Postul TV Antena 3 și Mircea Badea, realizatorul emisiunii ”În gura presei”, trebuie să plătească daune morale în valoare de 25.000 de lei scriitorului Florin Toma.
Decizia a fost dată luna trecuta de Tribunalul Bucuresti. Practic, magistratii au menținut o decizie similară dată de Judecatoria Sectorului 1. „Respinge apelul ca nefondat. Definitiva”, este minuta Tribunalului Bucuresti.

Reamintim că scriitorul a fost jignit, în cadrul emisiunii ”În gura presei”, din 1 februarie 2016, de Mircea Badea, într-o manieră care a depășit sfera pamfletului. Potrivit cererii de chemare în judecată, scriitorul a reclamat că realizatorul TV a avut mai multe formulări batjocoritoare și insultătoare la adresa lui.

Expresiile folosite de Mircea badea au fost: „…morsa incompetentă…, burdihan mare…opera de trei parale, la propriu…ochii înecați în osânză…Toma slutu’ și uratu’… Toma grosu’ și artagosu’…îl șterge la fund cu limba de mătase…când scrii harnelile alea de le scrii…netalentat și prost…”, potrivit Ziare.com. 

Florin Toma susține că emisiunea a avut un scop ascuns: „Adevăratul scop al emisiunii a fost de denigrare, de efectuare a unui atac la persoană și lezarea imaginii. A depășit nivelul unui simplu pamflet”, a menționat Florin Toma.

Cererea pentru dreptul la replică i-a fost resprinsă scriitorului fără nici o explicație, iar Mircea Badea și Antena 3 s-au aparat în instanța invocând faptul că emisiunea la care se face referire este un pamflet și trebuie tratată ca atare, cu toate acestea instanța a dat câștig de cauză scriitorului.

„Instanța, în pofida aparărilor formulate de către pârâți, constată că din probatoriul administrat în cauza rezultă existența unei faptei ilicite, constând în formularea unor afirmații care au depășit nivelul unui simplu pamflet”, arată Judecătoria Sectorului 1.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X