In cadrul emisiunii ‘Sinteza Zilei’, Mircea Badea a comentat un documentar difuzat la Antena 3, care prezinta secretele familiei Ceausescu.

Dacă a fost cineva în România anti-ruși, Ceaușescu a fost ăla.

“Am făcut multe emisiuni despre Revoluție, despre Ceaușescu, am intervievat toți securiștii de vârf ai lui Ceaușescu. Lucrurile sunt foarte clare. Și toate documentarele spun un lucru evident: nu a existat un anti-rus mai mare în România decât Ceaușescu. Dacă a fost cineva în România anti-ruși, Ceaușescu a fost ăla. Văd că se bat unii cu cărămida în piept în zilele noastre că sunt anti-ruși, dar ei sunt mici copii pe lângă Ceaușescu. N-a sfârșit-o bine, a sfârșit împușcat.

Marile Puteri și-au dat mâna

Citește și: „Să trecem prin criza asta cu demnitate!” Cine face apel la decență în contextul COVID-19 în România?

Foarte important.. s-au întâlnit Gorbaciov și Bush pe un iaht în Malta și Ceaușescu a ținut să-i transmită lui Gorbaciov să nu mai discute despre alte lucruri, ci despre problemele lor. Sigur că văzând acest fapt documentat istoric, noi putem să o ardem împotriva rușilor crezând ca ăsta e un semn de apropiere, de Occident. Problema cu Occidentul este că el odată se împrietenește cu rușii când îi convine. Revoluția a fost revolta populară, care a fost una absolut reală, sinceră și teribilă în România și a fost dublată de o lovitură de stat, la care Marile Puteri și-au dat mâna.

Ceaușescu a fost anti-rus și a fost preferatul Occidentului

În istoria recentă a României, Occidentul, în anumite momente, când i-a convenit, odată s-a aliat cu rușii. Când s-a opus Ceaușescu în ’68 invaziei ruse în Cehoslovacia, el a fost un erou al Occidentului la vremea respectivă. Am stat de vorbă cu cetățeanul care l-a împușcat pe Ceaușescu. În 1968, Ceaușescu a fost anti-rus și a fost preferatul Occidentului. Una dintre prostiile fundamentale ale lui Ceaușescu a fost că a plătit datoria externă”, a spus Badea.