Mircea Badea, afirmații incendiare la adresa polițiștilor care s-au ocupat de cazul criminalului olandez. 

Recent, Mircea Badea a făcut afirmații incendiare pe pasa cu “Sinteza zilei” la adresa polițiștilor care s-au ocupat de cazul criminalului olandez. Moderatorul TV spune că organele competente nu și-au dat interesul în cazul criminalului olandez Visscher Joop și că acesta ar fi putut fi prins încă din 2016, când a răpit o fată de 8 ani dintr-o localitate din județul Iași.

„Îmi pare rău că am avut, cumva, dreptate că olandezul, clar, nu se afla la prima treabă prin România și că el nu ar fi fost prins nici acum dacă nu s-ar fi întâmplat două lucruri: dacă nu s-ar fi suprapus peste interesul media pentru acest gen de lucruri, pentru că populația acum, printr-o conjuctură trecătoare, sunt convins, e interesată în acest moment de astfel de treburi și că l-a luat valul și a și ucis-o.

Citește și: „Să trecem prin criza asta cu demnitate!” Cine face apel la decență în contextul COVID-19 în România?

Chiar și așa nu cred că s-ar fi întâmplat mare lucru de la autoritățile din România, dacă nu era presiunea media. Pentru că în Iași ăia nu l-au găsit pe olandez pentru că i-a durut în cot. Aia cu ‘nu se vede bine pe imagine’… Să zicem că era pană de curent și nu mergea nicio cameră – nu mai prinzi criminalul că e pană de curent? Adică noi transformăm acești magistrați cu pensii speciale în niște secretare care doar se uită pe un ecran? Așa, să ma uit pe un ecran pot și eu”, a spus Mircea Badea, potrivit Antena 3.