Realizatorul de televiziune a răbufnit aseară în cadrul emisiunii sale, ”În gura presei”.

El și-a exprimat în acest fel debusolarea față de evenimentele care au zguduit România în ultimele zile.

Pe de altă parte, Mircea Badea, așa cum remarcă portalul www.dcnews.ro, este siderat de reacția românilor față de anumite teme ale societății, dar, în același timp, de lipsa de reacție față de alte subiecte.

„Vi se pare că statul român debordează de interes cu privire la pedofili? Mie nu mi se pare. Vi se pare că cetățeanul român debordează de interes cu privire la pedofili? Mie nu mi se pare.

Citește și: „Să trecem prin criza asta cu demnitate!” Cine face apel la decență în contextul COVID-19 în România?

Cetățeanul român, dacă e să se uite la crime, violuri și nenorociri, se uită la televizor, adică la știri despre. Dar chiar să fie interesat, în sensul în care să-și facă simțit interesul la nivel de societate, nu. Absolut deloc.

Am văzut pentru ce a ieșit cetățeanul român în stradă sau pentru ce s-a manifestat frenetic. Pentru niște, din punctul meu de vedere, cretinisme.

Să presupunem că ar fi fost niște minunății, dar sigur nu au ieșit pentru că nu se face nimic în România împotriva traficului de persoane, nimic susținut și adevărat împotriva pedofiliei.

Pentru români, varianta comodă a fost ”politicienii sunt niște nenorociți”, ca și cum ei ar fi venit de pe Marte, nu în urma unui vot popular.

Adică sute de mii de persoane s-au dus să voteze ca să aibă după pe cine să urască și să înjure. Este noaptea minții, dar se întâmplă în România.

E și varianta comodă. Adică de ce nu sunt eu super șmecher?! Pentru că mă fură! Cine? Mă fură primarul, toată lumea.

Nu înseamnă că e un mit, se poate întâmpla, dar centrându-te exclusiv pe această teză, dintr-o dată, te simți mai bine tu cu tine.

Adică tu ai fost extraordinar, poate ai fi avut și avion privat, propria ta insulă, dar nu ai putut pentru că te-au furat. E foarte comod pentru populație”, a conchis Mircea Badea.