}

Mirabela Dauer si-a deschis sufletul la 71 de ani! Confesiuni nestiute: „Tot timpul m-am batut pentru dreptate, pentru drepturile mele.”

Mirabela Dauer si-a deschis sufletul la 71 de ani! Confesiuni nestiute: „Tot timpul m-am batut pentru dreptate, pentru drepturile mele.”
Mirabela Dauer si-a deschis sufletul la 71 de ani! Confesiuni nestiute: "Tot timpul m-am batut pentru dreptate, pentru drepturile mele."

Mirabela Dauer si-a deschis sufletul la 71 de ani! Confesiuni nestiute: „Tot timpul m-am batut pentru dreptate, pentru drepturile mele.”

In cadrul unui interviu exclusiv acordat pentru Libertatea, Mirabela Dauer si-a deschis sufletul si a vorbit despre inceputurile sale in muzica. Artsita a dezvaluit ca a ajuns sa cante dintr-o intamplare, iar daca ar fi parcurs drumul destinului, probabil pierdeam una dintre cele mai valoroase voci al Romaniei.

– Este adevărat că în copilărie vă doreați cu totul altceva decât muzică?

– Da, eu eram mai băiețoasă, așa sunt și acum. Tot timpul m-am bătut pentru dreptate, pentru drepturile mele. Nu m-am lăsat niciodată doborâtă. Am făcut sport, dar nu a fost să fie. A trebuit să renunț la gimnastică la vreo 8, 9 ani, întrucât mi s-a descoperit un suflu sistolic și mi s-a interzis să mai fac efort. Bârna era aparatul care nu-mi plăcea deloc. Apoi am făcut handbal, dar nu de performanță. Și da, îmi plăceau multe sporturi, dar și să cânt.

– Cum ați ajuns să faceți muzică?

– Dintr-o întâmplare am ajuns la muzică. Făceam handbal, dar îmi plăcea profesoara de muzică. Știți cum e, ori ești bun la sport, dar nu știi să cânți, ori cânți, dar nu ești la fel de bun la sport. Așa am ajuns să cânt. Am vrut să cânt!

Mergeam la o școală care se afla lângă Casa de Cultură Turturele, unde am început să cânt muzică populară. Eram fericită. Îi înnebuneam pe ai mei. M-am dus apoi la Școala Populară de Artă. Acolo am fost o generație frumoasă de artiști.

În cazul meu, nu se poate spune că m-a făcut cineva cântăreață. Și nici nu am fost o femeie frumoasă… Nu voiam însă să fac bani din această meserie. Nu știam că se va ajunge la acest moment…

Am fost foarte ambițioasă, până să ajung să-i conving că știu să cânt, a trecut ceva timp. Acum nu-mi mai doresc altceva. În prezent, am peste 500 de piese în repertoriu și scot în fiecare an cam câte două melodii. De ani buni colaborez cu generația tânără de compozitori.

– Cum arată în prezent o zi din viața dv.? – Nu prea am timp. Sunt foarte matinală, indiferent de ora la care mă culc, mă trezesc la 6. Din curte văd florile vecinelor, florile mele și piticii pe care-i am în grădină, a declarat Mirabela Dauer pentru Libertatea.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X