evzmonden.ro Web analytics

Mioara Roman face DEZVĂLUIRI în PREMIERĂ despre MAMA sa: „Eu nu am avut mamă. Mi-a lipsit!”

Mioara Roman face DEZVĂLUIRI în PREMIERĂ despre MAMA sa: „Eu nu am avut mamă. Mi-a lipsit!”
Mioara Roman face DEZVĂLUIRI în PREMIERĂ despre MAMA sa: „Eu nu am avut mamă. Mi-a lipsit!”

Mioara Roman și-a deschis sufletul și a a vorbit despre ființa care i-a lipsit în copilărie, nimeni alta decât cea care a adus-o pe lume. În emisiunea moderată chiar de fiica sa, fosta soție a lui Petre Roman a povestit despre viaţa sa şi despre cea care i-a dat viaţă. 

Mioara Roman spune că primele amintiri ale sale din copilărie sunt dezamăgitoare. Nu a avut parte de mângâierile mamei aşa cum îşi dorea. Ea a învăţat din acestea şi a încercat să fie mereu alături de fiicele sale, de Catinca şi de Oana.

„Primele amintiri, o să vă dezamăgesc. Sunt bombardamentele din 44. Eu sunt copil de război. Atunci ne-a dărâmat casa din Domenii şi eram foarte marcată de acel bombardament şi era groaznic. Am stat în gară, într-o parte. După aceea ne-am mutat şi nu că s-ar face speculaţii. Tatăl meu a avut şansa, dar şi meritul ca în 39 să facă un stadiu în Geneva.
Noi nu ne-am dat seama, dar tata ne-a supravegheat evoluţia, abia în 45 a plecat. Primul lui post era la Varşovia. În 46 când am ajuns la Varşovia , ambasadorul era de la Ţărănişti. (…) 

Tata ne-a dus la Auschwitz. Imaginea cea mai cruntă pe care o am cea mai cruntă de la Ceauşim au fost orfanii, care erau 200.000 de mii. La Auschwitz erau grămezile de jucării, pantofi, dar încă era în 46 mirosul de carne arsă. Tata spunea: aici nişte oameni au hotărât ca alţi oameni trebuie lichidaţi.

Tatăl meu avea o idee foate precisă că trebuia să învăţăm în România. Tata a zis că la 12 ani să merg la şcoală românească. Ne-a trimis în România şi am stat la internat. Bătaia pe fasole sau pe fruptură e bătaie. La internat sunt reguli pe care trebuie să le ştii. Eu am fost frustrată în perioada aceea că nu am avut mamă. Copilul simte nevoie să fie mângâiat pe cap.

Mi-a lipsit mama, nu am avut în poala cum să mă plâng. (…) Eu sigur la Catinca am stat, poate că la tine mai puţin timp. D-asta aţi avut-o pe Cici. Vă citeam seara poveşti.

Când am intrat eu în Radio, nu am poze de atunci pentru că nu era voie. Aveam materiale mai vii, pentru că eu, de exemplu, am luat la principalii şefi din lumea arabă.”, a povestit Mioara Roman în cadrul emisiunii Oana punct Roman, potrivit viva.ro.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

1 comentariu

  • CRED CA DNA. MIOARA ROMAN A FOST SI ESTE O MARE DOAMNA SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT,AVAND O EDUCATIE ALEASA.ACEST LUCRU L-A TRANSMIS SI FOSTULUI SOT PETRE ROMAN PE CARE LA EMANCIPAT,IAR EL DESTEPT CA SI INTELECT,A FOST SI RAMANE UN MIC PUI DE JIDAN COMUNIST CARE SI-A DAT AN PETIC CA TIGANUL.Parerea mea personala.

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X