Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a facut un apel spre Presedintele Casei Nationale de Pensii sa-si lamureasca situatia. Acesta se afla de saptamani buni in concediu medical, motiv pentru care Alexandru transmite ca va discuta cu Ludovic Orban aceasta situatie.

“Fac un apel la preşedintele încă în exerciţiu al Casei Naţionale de Pensii să-şi lămurească situaţia. Domnia sa a intrat brusc în concediu când eu am devenit ministru şi am început să cer informaţii cu privire la situaţia întârzierilor în recalcularea pensiei. La început au fost câteva zile, a intrat în concediu medical, sunt un om respectuos care nu are o atitudine de lipsă de înţelegere faţă de astfel de momente prin care trece cineva”, a declarat Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă.

Ministrul Muncii este de parere ca seful Casei de Pensii intentioneaza sa fuga de responsabilitate, acesta fiind motivul concediului sau medical.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

”Cu toate acestea, înclin să cred că, prin concediul prelungit pe care îl tot cere, caută să fugă de responsabilitate în ceea ce priveşte rezultatele evaluării pe care am făcut-o şi mai ales în ceea ce priveşte faptul că îi cer explicaţii inclusiv ca urmare a semnalelor pe care le primesc de la pensionari. Sunt practici diferite de lucru în casele locale de pensii pe care le doresc explicate de către conducerea Casei Naţionale de Pensii, iar concediul prelungit al domnului preşedinte mă pune în situaţia de a obţine informaţiile relativ greu, respectiv mă pune în situaţia de a nu putea să discut în mod responsabil cu cineva care a gestionat acest sistem înaintea venirii mele în funcţia de ministru”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandra a transmis ca va aborba aceasta problema cu premierul Ludovic Orban.

“Prin urmare, voi discuta cu premierul cu privire la această situaţie în cazul în care domnul preşedinte, căruia din câte ştiu îi expiră ultimul concediu medical la sfârşitul acestei săptămâni, nu va lua singur o  decizie privind continuarea activităţii în fruntea Casei Naţionale de Pensii”, a mai afirmat ministrul, potrivit G4media. 

In momentul in care a fost intrebata cine va fi noul sef al Casei de Pensii, Violeta Alexandru a raspuns:

“Nu am încă o persoană în minte pe care să o comunic public, am mai multe variante, am trei variante pe care le voi prezenta a premierului, sunt persoane care au experienţă, respectiv m-au convins în ceea ce priveşte modul în care vor aborda lucrurile în Casa Naţională de Pensii, dar în lipsa unei decizii privind care dintre aceste persoane ar fi cea mai potrivită, o decizie pe care o va lua domnul premiere pe baza inclusiv a punctelor mele de vedere şi a altor informaţii pe care domnia sa le poate accesa, vă voi comunica numele persoanei. Intenţioneaz să fac o schimbare la nivelul conducerii Casei Naţionale de Pensii şi îndată ce se va lua decizia, vă comunic”.