Ministrul mediului, Costel Alexe, a anunțat ce se întâmplă cu programele ”Rabla Clasic” și ȚRabla Plus”. Acesta a făcut azi o vizită la Uzina Ford, la Craiova, unde a spus și ce intenții are Guvernul Orban.

Programul “Rabla Clasic” va fi lansat luna viitoare. Bugetul alocat pentru acest an va fi cel mai mare de la înfiinţarea programului şi vor fi acordate peste 60 de mii de vouchere. Creşte, de asemenea, şi bugetul pentru “Rabla Plus”, pentru maşini electrice –  a mai spus ministrul Costel Alexe.

Programele ”Rabla” de succes

Unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale din istorie va continua şi în acest an, dă asigurări ministrul Costel Alexe. Românii pot primi 10.000 de euro de la stat, dar suma poate ajunge chiar până la 11.350 de euro în anumite condiţii.

Citește și: Care e cel mai grozav număr pentru mașina ta? Mihai Voropchievici dezleagă misterul

”Pentru “Rabla Clasic” vom avea 60 de mii de vouchere, pe care le vom oferi cetăţenilor României pentru achiziţionarea de autoturisme, păstrând aceleaşi valori ca anul trecut, iar pentru “Rabla Plus” bugetul pentru acest an creşte de la 95 de milioane la 140 de milioane. Vom finanţa un număr de minim 3 mii de maşini electrice. Se păstrează, ca anul trecut, valoarea de minim 10 mii, iar dacă adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 de euro.” a declarat Costel Alexe

Cea mai mare valoare a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa. Dorim să creştem de la an la an

Costel Alexe a precizat că valoarea bonusului pentru maşinile electrice se păstrează la 10.000 de euro, ca şi anul trecut. “Este cea mai mare valoare a a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa”, a subliniat ministrul.

“Se păstrează ca anul trecut valoarea de minim 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro. Aş vrea să spun că este cea mai mare valoare a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa şi mă bucur foarte mult că Guvernul Ludovic Orban susţine modernizarea parcului auto din România şi ne dorim să creştem de la an la an”, a spus ministrul Costel Alexe.