Scandalos! Ministru îndrăgostit de un fotomodel a scos lumea în stradă. Reacții fără precedent în rândul populației.

Saad Hariri, ministrul Libanului, s-a îndrăgostit iremediabil de un superb fotomodel celebru. El nu a știut atunci că frumoasa lui povestea de dragoste se va transforma întru-n subiect scandalos cu consecințe în rândul populației.

Ministru

Ca orice îndrăgostit, Hariri a început să-i ofere iubite sale cadouri. Acest lucru a nemulțumit populația și s-a ajuns imediat la proteste masive care au implicat zeci de mii de oameni.

Citește și:

Vineri, pe străzile din Liban au izbucnit proteste care au implicat zeci de mii de oameni. Ei își doresc înlăturarea unei elite politice pe care o consideră vinovată de jefuirea economiei naționale până la faliment.În acest sens, ministrul Saad Hariri a arătat că ar putea demisiona, dacă reformele nu vor fi adoptate de guvern în 72 de ore.

Mitingurile, vin ca urmare a știrii potrivit căreia Hariri, care este tatăl a trei copii, are o relație cu fotomodelul sud-african, Candice Van Der Merwe.

Există informații că în timpul acestei idile, Hariri ar fi făcut cadouri scumpe de peste 15 milioane de dolari, dar și transferuri bancare către modelul, Candice Van Der Merwe, între cele două mandate ale sale ca prim-ministru, potrivit gulfnews.com.

Citește și:

În acea perioadă, Hariri nu făcea parte din guvernul libanez și a fost cotat în 2013 de Forbes cu o avere în valoare de 1,9 miliarde de dolari. Plățile sale în numerar și cadouri nu au încălcat nicio lege în Africa de Sud sau Liban.

Informația apărută despre ministru a creat isterie și pe rețelele de socializare. Oamenii au fost șocați de cum a putut cheltui astfel de sume  într-un moment în care afacerile sale – Saudi Oger – și imperiul media se prăbușeau.

Subiectul a fost în tendință pe Twitter, cu peste 3.000 de tweeps-uri, inclusiv jurnaliști, politicieni, oficiali și cetățeni obișnuiți împărțiți în două grupuri: Un grup critica și se amuza de Hariri, în timp ce alții îl apărau – spunând că nu este la fel de corupt ca alții și că el este liber să-și cheltuiască banii personali așa cum dorește.

Citește și:

Unii tweeps, despre care se crede că sunt foști angajați ai lui Hariri, l-au condamnat pentru că nu a plătit salarii la ziarul și televiziunea Saudi Oger și Future și, în același timp, a făcut cadouri modelului 16 milioane de dolari.

Alții l-au acuzat pe Hariri pentru cheltuielile sale abundente, acuzându-l că a cheltuit bani publici în moduri similare și că nu a reușit să salveze țara de actuala criză economică.

De asemenea, aceștia pun la îndoială capacitatea sa de a conduce guvernul care a anunțat reforme stricte de austeritate pentru a reduce datoriile publice și a evita colapsul.

Cu toate acestea, un utilizator de twitter a pus la îndoială credibilitatea „documentelor instanțelor” pe care și-a bazat articolul New York Times. El a spus: „Cum Hariri cheltuie banii nu este treaba nimănui.”