Ministerul Sănătății a făcut anunțul!  Persoanele aflate în izolare la domiciliu vor fi monitorizate cu ajutorul unor dispozitive performante, care vor transmite la distanţă medicilor date legate de temperatură sau puls. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul sănătăţii, Victor Costache.

Ministerul Sănătății a făcut anunțul: Este o monitorizare medicală de înalt nivel

„Vom avea un ritm de montare, că orice procedură are o curbă de învăţare. La început, ritmul va fi mai lent, apoi se va accelera, vom aloca și mai multe resurse, pentru a putea acoperi rapid cei care sunt izolați în București. Apoi această procedură se va extinde și la nivel național. Este o monitorizare medicală de înalt nivel, în timp real, în care se monitorizează ritmul cardiac, frecvența respiratorie, ce este foarte important, temperatura și, de asemenea, frecvența cardiacă și electrocardiogramă.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Este un sistem foarte performant, dezvoltat pentru a monitoriza pacienții noștri cei mai fragili, cu probleme cardiovasculare majore. Acest sistem va preveni și un posibil infarct şi va fi tratat mult mai rapid”, a anunțat Victor Costache.